Ανακοίνωση της Lenovo για δημοσίευση του iGuRu.gr


Εκπρόσωπος της εταιρείας μας απέστειλε την απάντηση της Lenovo για το άρθρο μας: “Συσκευή από Κίνα; Προεγκατεστημένα malware σε συσκευές Android“.lenovo

Παραθέτουμε την δήλωση της εταιρείας:

“Είμαστε ενεργά συντονισμένοι με τη G DATA – μια εταιρεία διαδικτυακής έρευνας ασφαλείας– για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα της για το κακόβουλο λογισμικό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μάθαμε ότι η G DATA ανέλυσε ένα συγκεκριμένο κινητό, το οποίο είχε αγοραστεί από τρίτους.

Η ανάλυση της G DATA ήταν σαφής: το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ανιχνεύτηκε σε μια μόνο συσκευή Lenovo, πιθανότατα βρέθηκε εκεί μετά από την εγκατάσταση μιας εφαρμογής, από κάποιον μεσάζοντα, ο οποίος αποκτούσε πρόσβαση στη συσκευή έξω από το κανάλι διανομής της  Lenovo.

Το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ανιχνεύθηκε από τη G DATA, δεν ήταν προ-εγκατεστημένο στο firmware της συσκευής Lenοvo, όπως ήταν η περίπτωση με κινητά από άλλες βιομηχανίες που αναφέρονται στην έκθεση της G DATA.

Η Lenοvo συνιστά στους πελάτες να πραγματοποιούν συναλλαγές με εξουσιοδοτημένα κανάλια διανομής και να δέχονται τα εμπορεύματα που βρίσκονται στην αυθεντική τους συσκευασία με την πρωτότυπη σφραγίδα εργοστασίου καθώς και όταν κάνουν μια αγορά να βεβαιώνονται ότι η συσκευή ανταποκρίνεται στα πρότυπα ασφαλείας του κατασκευαστή.”


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news