Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας εγκαθιστά το LibreOffice


Η LibreItalia αναφέρει σήμερα ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας θα αλλάξει λογισμικό επεξεργασίας κειμένου στους υπολογιστές του, υιοθετώντας το LibreOffice ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Η κίνηση έρχεται σε μια μορφή συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας και της LibreItalia.

Η Sonia Montegiove, Πρόεδρος της LibreItalia και ο Ruggiero Di Biase, υποναύαρχος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος Αυτοματοποιημένων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Άμυνας στην Ιταλία υπέγραψαν συμφωνία για μια συνεργασία υιοθέτησης της σουίτα γραφείου LibreOffice σε όλα τα γραφεία του Υπουργείου.LibreOffice

Η LibreItalia ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός υποσχέθηκε να βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας με επιμορφωτές που θα εκπαιδεύσουν όλους τους εργαζόμενους στην εφαρμογή του λογισμικού LibreΟffice από τον Οκτώβριο του 2015, με online μαθήματα κατάρτισης. Η όλη διαδικασία μετάβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

“Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ιταλικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναπτύξει εκπαιδευτικό περιεχόμενο με μια σειρά από online μαθήματα κατάρτισης για το LibreΟffice, το οποίο κυκλοφορεί στην κοινότητα με άδεια του Creative Commons.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την επιλογή της σουίτας γραφείου LibreΟffice αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως θα μπορούσε να κινηθεί μια Ελλάδα που αν και χρεοκοπημένη, δαπανά ακόμα ένα σωρό χρήματα σε παρόμοιες εφαρμογές.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news