Ο Linus Torvalds δεν ανησυχεί αν η Microsoft θα καταστρέψει το Linux

Αλήθεια τι λέει ο Linus Torvalds για την εισβολή της Microsoft στον πυρήνα του Linux; Κάθε φορά που διαβάζουμε κάποια ιστορία για τη Microsoft και το Linux, θα δούμε σχόλια του τύπου: “η Microsoft εξαγοράζει τον έλεγχο του Linux!” ή “η Microsoft προσπαθεί να καταστρέψει το Linux” ή “η Microsoft είναι λύκος με ένδυμα προβάτου και θα καταστρέψει το Linux”.

Ναι, σίγουρα η Microsoft θέλει να επωφεληθεί από το Linux. Και, ναι, η Microsoft θέλει να επεκταθεί και να ελέγξει το Linux.
Όμως, καθένας προσπαθεί να το κάνει και κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του ανοιχτού λειτουργικού.Linus Torvalds

Στο Linux Plumbers Conference του 2019, ο Steven J. Vaughan-Nichols του ZDNet μίλησε με τον Linus Torvalds και αρκετούς από τους κορυφαίους προγραμματιστές του πυρήνα του Linux. Συμφώνησαν ότι η Microsoft θέλει να ελέγξει το Linux, αλλά δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή το Linux, λόγω της φύσης του και της αδειοδότησης του ανοιχτού κώδικα GPL2, δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανένα τρίτο μέρος.

Ο Linus Torvalds ανέφερε:

Το όλο θέμα με την Microsoft μπορεί να ακούγεται μερικές φορές αστείο, αλλά δεν είναι. Σήμερα, είναι πολύ φιλικότερο, να μιλάω με τους μηχανικούς της Microsoft σε διάφορα συνέδρια και αισθάνομαι ότι ναι, άλλαξαν και οι τεχνικοί της εταιρείας είναι ευτυχισμένοι και είναι σαν να δουλεύουν πραγματικά με το Linux, οπότε απέρριψα εντελώς όλα σενάρια με την Microsoft.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η λεοπάρδαλη (Microsoft) δεν μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά της. Σίγουρα, ακούμε ακόμα τις φωνές: “Αυτή είναι η παλιά Microsoft, και απλά περνάει τον χρόνο της”.

Ο Linus Torvalds πρόσθεσε:

Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, εννοώ, θα υπάρξει ένταση, αλλά αυτό ισχύει για κάθε εταιρεία που έρχεται στο Linux, έχουν τους δικούς τους στόχους και θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο τους, και έχουν λόγους γι ‘αυτό.

Έτσι, με το Linux, “η Microsoft το χρησιμοποιεί κυρίως για το Azure και θα κάνει τα πάντα για να κάνει το Linux να λειτουργεί καλά γι ‘αυτούς”

Στην πιο πρόσφατη αναφορά ανάπτυξης του πυρήνα του Linux το 2017, οι εταιρείες που φαίνεται να βοηθούν είναι οι: Intel, Red Hat, Linaro, IBM, Samsung, SUSE και Google. Κάθε μια από αυτές έχει τους δικούς της στόχους και προσπαθούν να το κάνουν όσο καλύτερα μπορούν. Αν και εργάζονται εθελοντικά ορισμένοι προγραμματιστές για την ανάπτυξη του Linux (8,2% το 2017), ο πυρήνας είναι σε μεγάλο βαθμό το έργο των προγραμματιστών που εργάζονται στις παραπάνω εταιρείες.

Ο James Bottomley, IBM Research Distinguished Engineer και κορυφαίος προγραμματιστής του πυρήνα του Linux, θεωρεί ότι η Microsoft ακολουθεί την ίδια ακριβώς διαδικασία με όλους τους άλλους εταιρικούς υποστηρικτές του Linux:

Δεν μπορείτε να εργαστείτε στον πυρήνα του Linux για να έχετε κάποιο δικό σας πλεονέκτημα που θα βοηθήσει να αποκτήσετε την ιδιοκτησία. Πολλές εταιρείες έρχονται με ιδιόκτητες τεχνολογίες αλλά πρέπει να πείσουν ότι χρειάζονται κάτι από το Linux, για να βοηθήσουν την επιχείρησή τους. Μετά οι ιδιόκτητες τεχνολογίες τους θα πρέπει να περάσουν από μια ανοικτή αναπτυξιακή διαδικασία και αν κάποιος άλλος τις θεωρεί χρήσιμες, οι εταιρείες θα πρέπει να συνεργαστούν γι αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft πια είναι “αναγκασμένη να συνεργαστεί με άλλους”.

Ο Bottomley κατέληξε στο συμπέρασμα:

Συνεπώς, δεν έχει σημασία αν η Microsoft έχει μια ατζέντα που μοιάζει με την ατζέντα της ανταγωνίστριας εταιρείας Red Hat. Οι προγραμματιστές πρέπει να συνεργαστούν για τον πυρήνα του Linux με μια διαφανή ατζέντα.

Εν ολίγοις, η Microsoft μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από ολόκληρη την κοινότητα του Linux.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).