Διαβάστε εξωτερικούς υπότιτλους στο Ταινίες & Τηλεόραση των Windows 10


Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της εφαρμογής Windows Media Player είναι ότι δεν μπορεί να φορτώσει εξωτερικούς υπότιτλους. Είναι μία ενοχλητική παράλειψη που δεν έχει διορθωθεί μέχρι σήμερα.

movies windows

Και έτσι οι περισσότεροι χρήστες όταν έχουν στα χέρια τους μια ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους, συνήθως χρησιμοποιούν εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων τρίτων κατασκευαστών, όπως το VLC player ή το KMPlayer κλπ για να φορτώσουν τους υπότιτλους.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft δεν το έχει ακόμα διορθώσει, εισήγαγε και ενσωμάτωσε στα Windows 10 μία νέα εφαρμογή για την αναπαραγωγή πολυμέσων που ονομάζεται “Ταινίες και Τηλεόραση” (Movies & TV για όσους έχουν Αγγλικό περιβάλλον) που υποστηρίζει τη φόρτωση εξωτερικών υποτίτλων.

Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να φορτώσετε ένα εξωτερικό αρχείο υποτίτλων στο “Ταινίες και Τηλεόραση” για τα Windows 10.

Κατεβάστε τους υπότιτλους για την ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή που θέλετε να παρακολουθήσετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο οπουδήποτε θέλετε στον σκληρό σας δίσκο, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι σε μορφή SRT. Εάν έχετε κατεβάσει τους υπότιτλους σε ένα συμπιεσμένο αρχείο, φροντίστε να το αποσυμπιέσετε πρώτα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Τρέξτε το βίντεο στην εφαρμογή Ταινίες και Τηλεόραση και πατήστε το κουμπί με το τετράγωνο σχήμα και τις δύο οριζόντιες γραμμές μέσα του που βρίσκεται δίπλα από το κουμπί “Αναπαραγωγή”. Θα δείτε α εμφανίζεται ένα υπομενού με τίτλο “Επιλογή αρχείου υποτίτλων”. Κάντε κλικ επάνω του και λογικά θα ανοίξει ένα explorer παράθυρο με τους δίσκους του υπολογιστή σας. Πλοηγηθείτε μέχρι το σημείο που έχετε αποθηκευμένους τους υπότιτλους, μαρκάρετε το SRT αρχείο που σας ενδιαφέρει και κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα”. Οι υπότιτλοι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην οθόνη σας αμέσως.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news