Κλειδώστε το προφίλ σας στο Chrome με τον κωδικό του Google

Πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ είναι πολύ καλά προστατευμένοι, όταν κάποιος καταφέρνει να έχει φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή, η ασφάλεια τους έχει σοβαρά κενά. Μπορεί να είναι ένα μέλος της οικογένειας, ένας συνάδελφος στη δουλειά, το αφεντικό σας, ή ένας κλέφτης που πήρε το laptop σας.

Ενώ οι λογαριασμοί χρηστών συνήθως διασφαλίζονται με έναν κωδικό πρόσβασης, ο υπολογιστής μπορεί να μην είναι πάντα κλειδωμένος κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιος τρίτος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση ανεμπόδιστα στα περισσότερα προγράμματα, αρχεία και αποθηκευμένες πληροφορίες.

Ας πούμε για παράδειγμα τα προγράμματα περιήγησης στο Web, που δεν προστατεύονται από κωδικούς πρόσβασης.

chrome

Τα προγράμματα αυτά περιέχουν σημαντικά στοιχεία που δεν θα θέλατε να δουν άλλοι, Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης, ιστορικό περιήγησης, τελευταίες καρτέλες που ανοίξατε και πολλά άλλα.

Ο Chrome ακριβώς όπως ο Firefox υποστηρίζει την δημιουργία προφίλ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο πρόσωπο, αλλά επίσης και από διαφορετικά μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους στο ίδιο σύστημα.

Η Google έχει προσθέσει πρόσφατα ένα χαρακτηριστικό στο Chrοme που σας επιτρέπει να κλειδώσετε το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης της Google. Μπορεί να ακούγεται σαν καλή ιδέα, αλλά έχει επιπτώσεις που θα πρέπει να ξέρετε:

Από τη στιγμή που συνδέετε το λογαριασμό σας της Google με ένα προφίλ, πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτό το προφίλ στο Chrοme. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πάντα συνδεδεμένοι στο Google όταν χρησιμοποιείτε το χαρακτηριστικό.
Ενώ μπορείτε να κλειδώσετε το προφίλ σας Chrοme, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς άλλος να έχει πρόσβαση, εσείς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chrοme εκείνη τη στιγμή.
Θα πρέπει να κλειδώσετε manually το Chrοme, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να το κάνετε αυτόματα (για παράδειγμα, όταν ο υπολογιστής είναι στο sleep ή να είναι απενεργοποιημένος).

  Υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων σε Δήμο της Αττικής

Το χαρακτηριστικό είναι σε πειραματικό στάδιο κατά τη στιγμή της γραφής κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι ενσωματωμένο εγγενώς στο πρόγραμμα περιήγησης.
Ανοίξτε τη σελίδα chrome://flags/#enable-new-profile-management στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και ενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό. Αυτό επιτρέψει την διαχείριση του προφίλ του προγράμματος περιήγησης.
Κάντε κλικ στο επανεκκίνηση για να εφαρμόσετε την αλλαγή με την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Chrome

Θα δείτε ένα μενού προφίλ στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης κατά την επανεκκίνηση.

Εδώ θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό της Google χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας.
Αφού έχετε κάνει, θα δείτε την εικόνα του προφίλ και το όνομά σας στο μενού.
Εδώ θα βρείτε επίσης το κουμπί κλειδώματος στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να κλειδώσετε το πρόγραμμα περιήγησης.
Αυτό θα κάνει το Chrome να εμφανίσει ένα παράθυρο user manager με επιλογές επανασύνδεσης, δημιουργίας νέου λογαριασμού, ή να περιηγηθείτε σαν επισκέπτης.

  Αγορές με Visa online; Μπορούν να μαντέψουν το CVC σας

Αυτή η σελίδα θα παραμείνει έτσι μέχρι να συνδεθείτε ξανά ή χρησιμοποιήσετε κάποια από τις άλλες επιλογές που παρέχονται. Παραμένει ενεργή όταν κλείνετε Chrome ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε το προφίλ του προγράμματος περιήγησης σας εντελώς χρησιμοποιώντας τη λειτουργία.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή που παρέχεται από αυτό το νέο χαρακτηριστικό διαχείρισης χρήστη είναι η δυνατότητα να υπάρχει διαθέσιμη μια λειτουργία περιήγησης επισκέπτη σε τρίπους που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας.

Αν δεν θέλετε τρίτους να χρησιμοποιούν το προφίλ του browser σας – να μπορούν να βλέπουν τις ανοιχτές καρτέλες, σελιδοδείκτες, ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και πολλά περισσότερα – είναι μια πολύ καλή λύση.

Μπορείτε να διακόψετε τη σύνδεση ανά πάσα στιγμή ανοίγοντας στην γραμμή διευθύνσεων του Chrome την διεύθυνση chrome://settings/. Κάντε κλικ στην επιλογή “αποσυνδέστε τον Google Λογαριασμό σας.”

Για να επιστρέψετε στο παλιό διαχειριστή προφίλ, ανοίξτε το chrome://flags/#enable-new-profile-management και πάλι και απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό. Επανεκκινήσετε τον περιηγητή σας μετά και το μενού προφίλ θα έχει φύγει από το Chrome.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


12  +    =  21