Λύκοι του Chernobyl ανθεκτικοί στον καρκίνο

“Οι μεταλλαγμένοι λύκοι που περιφέρονται στους ερημικούς δρόμους του φαίνεται να έχουν αναπτύξει αντίσταση στον καρκίνο”, αναφέρει το Sky News, “δημιουργώντας ελπίδες ότι τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταπολεμήσουν την στους ανθρώπους”.

wolf

Η Dr Cara Love, εξελικτική βιολόγος και οικοτοξικολόγος στο Πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, μελετά το πώς μπορούν οι λύκοι του Chernobyl να επιβιώνουν παρά τις συνεχόμενες γενιές έκθεσης σε ραδιενεργά σωματίδια…

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λύκοι του Chernobyl εκτίθενται καθημερινά σε ακτινοβολία πάνω από 11,28 χιλιοστόγραμμα για όλη τους τη ζωή, κάτι που είναι περισσότερο από έξι φορές το κανονικό όριο ασφάλειας για έναν άνθρωπο.

Η Dr Love ανακάλυψε ότι οι λύκοι έχουν αλλοιώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα παρόμοια με τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε με ακτινοβολία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εντόπισε επίσης και συγκεκριμένα τμήματα των γενετικών πληροφοριών των ζώων που φαίνεται να είναι ανθεκτικά στον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Η Dr Love και μια ομάδα ερευνητών επισκέφτηκαν το Chernobyl το 2014 και έβαλαν ραδιοκολάρα στους λύκους, για να μπορούν να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.

Τα κολάρα έδιναν στην ομάδα “μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται [οι λύκοι] και σε πόση ακτινοβολία εκτίθενται”.

Πήραν επίσης δείγματα τος για να καταλάβουν πώς ανταποκρίνονται τα σώματα των λύκων στην ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο.

Η Dr Love παρουσίασε τα ευρήματά της στην ετήσια συνάντηση του Society of Integrative and Comparative Biology στο της Washington, τον περασμένο μήνα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).