Οι χάρτες της Google και του Bing σύντομα με υψηλότερη ανάλυση


Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google (Google Maps) και του Bing, θα ξέρετε ότι προσφέρουν κατόψεις από δορυφόρο κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακές. Έτσι μπορείτε να ζουμάρετε όλο τον κόσμο, μέχρι σε ένα σημείο όμως. Το σημείο που επιτρέπει η ανάλυση. Όπως φαίνεται αυτό σύντομα θα αλλάξει καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαλάρωσε τους κανονισμούς που περιόριζαν την υψηλή ανάλυση των εικόνων, σε υπηρεσίες χαρτογράφησης. Έτσι σύντομα θα έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές κατόψεις από τον δορυφόρο.

map Google
Πως μπορεί να γίνει; Ένας νέος δορυφόρος, που ονομάζεται η Worldview-3, θα ξεκινήσει να στέλνει πληροφορίες τις επόμενες ημέρες. Οι κάμερες του δορυφόρου έχουν την δυνατότητα φωτογράφησης σε πολύ υψηλή ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση μα βλέπουμε ακόμα και τα γραμματοκιβώτια με τους χάρτες της Goοgle ή του Bing.

Σύμφωνα με το Gizmodo, ο δορυφόρος ανήκει στην DigitalGlobe και ήδη η Google και το Bing είναι πελάτες της εταιρείας. Οι κάμερες θα παρακολουθούν από ύψος 383 μιλίων πάνω από τη γη και θα αποστέλλουν πίσω λεπτομερείς εικόνες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα αν αυτό αποτελεί απειλή για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες χαρτογράφησης σε υψηλή ανάλυση μάλλον θα εμφανίζουν και πρόσωπα, οι ομάδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής μάλλον θα είναι απασχολημένες.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news