Οι χάρτες της Google και του Bing σύντομα με υψηλότερη ανάλυση

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της (Google Maps) και του , θα ξέρετε ότι προσφέρουν κατόψεις από δορυφόρο κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακές. Έτσι μπορείτε να ζουμάρετε όλο τον κόσμο, μέχρι σε ένα σημείο όμως. Το σημείο που επιτρέπει η ανάλυση. Όπως φαίνεται αυτό σύντομα θα αλλάξει καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαλάρωσε τους κανονισμούς που περιόριζαν την υψηλή ανάλυση των εικόνων, σε υπηρεσίες χαρτογράφησης. Έτσι σύντομα θα έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές κατόψεις από τον δορυφόρο.

map Google
Πως μπορεί να γίνει; Ένας νέος δορυφόρος, που ονομάζεται η Worldview-3, θα ξεκινήσει να στέλνει πληροφορίες τις επόμενες ημέρες. Οι κάμερες του δορυφόρου έχουν την δυνατότητα φωτογράφησης σε πολύ υψηλή ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση μα βλέπουμε ακόμα και τα γραμματοκιβώτια με τους χάρτες της Goοgle ή του Bing.

Σύμφωνα με το , ο δορυφόρος ανήκει στην DigitalGlobe και ήδη η Google και το Bing είναι πελάτες της εταιρείας. Οι κάμερες θα παρακολουθούν από ύψος 383 μιλίων πάνω από τη γη και θα αποστέλλουν πίσω λεπτομερείς εικόνες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα αν αυτό αποτελεί απειλή για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες χαρτογράφησης σε υψηλή ανάλυση μάλλον θα εμφανίζουν και πρόσωπα, οι ομάδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής μάλλον θα είναι απασχολημένες.

  Google Results About You για εύκολη αφαίρεση περιεχομένου

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).