Ο Mark Zuckerberg προστέθηκε στην Ρωσική λίστα κυρώσεων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, Ryan Roslansky, είναι οι δύο τελευταίοι πολίτες των ΗΠΑ που προστίθενται στον ολοένα και πιο περίεργο κατάλογο των ρωσικών αρχών.

russia ukraine

Μιλάμε για την Ρωσική λίστα κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε την Πέμπτη τους δύο διευθύνοντες συμβούλους, μαζί με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Kamala Harris και τον σύζυγό της Doug Emhoff, αρκετούς αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας, προσωπικότητες του ABC, τον πρώην σύμβουλο του προέδρου Bill Clinton George Stephanopoulos και περισσότερους από 20 άλλους. Η “stop list,” του Κρεμλίνου, απαγορεύει την είσοδο στη επ’ αόριστον.

Η Μόσχα αναφέρει ότι θα προσθέσει περισσότερα ονόματα στη λίστα.

Εν μέσω της απαγόρευσης της Ρωσίας στο “αφεντικό” του Facebook, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τις πρώτες κυρώσεις κατά μιας εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, της BitRiver. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η εταιρεία βοηθάει το Κρεμλίνο να αποφύγει προηγούμενες κυρώσεις.

“Με τη λειτουργία τεράστιων εκμεταλλεύσιμων διακομιστών που πωλούν χωρητικότητα εξόρυξης εικονικών νομισμάτων διεθνώς, αυτές οι εταιρείες βοηθούν τη Ρωσία να κερδίσει χρήματα”, ανέφερε σε μια δήλωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι κανένα περιουσιακό στοιχείο, όσο περίπλοκο κι αν είναι, δεν θα γίνει μηχανισμός για το καθεστώς για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων”.

Η Bitriver ιδρύθηκε στη Ρωσία το 2017 και μεταβίβασε τη νόμιμη ιδιοκτησία της σε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελβετία πέρυσι. Έχει ακόμη τρία γραφεία στη Ρωσία αλλά και 10 θυγατρικές σε αυτή τη χώρα, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται επίσης στην λίστα του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι κυρώσεις καλά κρατούν και η λίστα συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι στέλνουν περισσότερα χρήματα και όπλα στην Ουκρανία, απομονώνοντας όλο και πιο πολύ τη Ρωσία επειδή εισέβαλε στην γειτονική χώρα. Εκτός από τις κυβερνητικές κυρώσεις, αρκετές ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Dell, η HP, η Intel, η SAP, η Microsoft, η Nokia και η έχουν περιορίσει ή έχουν σταματήσει εντελώς να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Meta και η Google, καταπολεμούν τη ρωσική παραπληροφόρηση.

Από την αρχή του πολέμου, ομάδες της Meta είναι απασχολημένες με το μπλοκάρισμα της προπαγάνδας και την διαγραφή ψεύτικων ειδήσεων και λογαριασμών στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων της, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση απειλών της εταιρείας.

Φυσικά ο της προπαγάνδας συνεχίζεται και βέβαια δεν προέρχεται μόνο από το ένα μέρος…

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).