Μαζική μετονομασία αρχείων στα Windows

Κάθε φορά που κάνετε λήψη φωτογραφιών από μια φωτογραφική μηχανή ή από το κινητό τηλέφωνο στα Windows βρίσκεστε μπροστά σε μία λίστα με κωδικοποιημένα ονόματα αρχείων. Για να γνωρίζετε εύκολα το θέμα το φωτογραφιών αυτών η πιό απλή λύση είναι η μετονομασία τους, εργασία που απαιτεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

tweaks iguru windows
Ένα κοινό μειονέκτημα στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows ήταν η αδυναμία να έχουμε δύο αρχεία με το ίδιο όνομα στην ίδια θέση. Από τα Vista και μετά, τα Windows προσθέτουν αυτόματα ένα μετρητή αν δύο αρχεία ή φάκελοι έχουν το ίδιο όνομα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική σαν πλεονέκτημά και να μετονομάσετε εύκολα πολλά αρχεία μαζί  με ταυτόχρονη μέτρησή τους. Φυσικά μπορεί να γίνει και με ξεχωριστές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα αλλά εμείς θα σας το δείξουμε χρησιμοποιώτας καθαρά εντολές των Windows.

Πάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Τοποθετήστε όλα τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε σε ένα ενιαίο φάκελο.

Βήμα 2: Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο με το ποντίκι σας ( ή απλά πατώντας Ctrl + A ).

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι σας και πηγαίνετε στην εντολή “Μετονομασία” ( ή απλά πατήστε το πλήκτρο F2 για να επεξεργαστείτε ένα από όλα τα ονόματα).

Βήμα 4: Μετονομάστε το αρχείο σύμφωνα με την επιθυμία σας και μετά πατήστε “Enter” για να μετονομαστούν και τα υπόλοιπα.

https://www.youtube.com/watch?v=PusZrgfBW3s

Ως αποτέλεσμα, όλα τα αρχεία θα μετονομαστούν με το όνομα που θέλετε με ένα πρόσθετο μετρητή του τύπου (#) στο τέλος του ονόματος, όπου # είναι ένας αριθμός – μετρητής αρχείων.

Μπορείτε απλά να εισάγετε επιπλέον χαρακτήρες στο υπάρχον όνομα για να διατηρηθεί επίσης το αρχικό. Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι και σας δίνουν πλήρη έλεγχο πάνω στις επιλογές μετονομασίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).