Μάθε Node.js δωρεάν από την Microsoft

Η Microsoft κυκλοφόρησε 26 νέα σύντομα βίντεο στο YouTube, προσφέροντας στους αρχάριους μια διαδρομή για να μάθουν για το Node.js, το περιβάλλον εκτέλεσης JavaScript από πλευρά του διακομιστή για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών που τρέχουν του προγράμματος περιήγησης.

Στη νέα σειρά Node.js, η Microsoft υπόσχεται να παρέχει τα εργαλεία για την “ του Node.js από την αρχή με έντονη εστίαση στην πρακτική”. Αναφέρει ότι η σειρά απευθύνεται σε αρχάριους του Node.js, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά της JavaScript.

Αν δεν γνωρίζετε JavaScript, η Microsoft κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα 51 βίντεο στο YouTube που απευθύνονται σε αρχάριους προγραμματιστές που επιθυμούν να μάθουν JavaScript για τη δημιουργία εφαρμογών στο περιήγησης.

Το Node.js χρησιμοποιεί τη μηχανή JavaScript V8 της Google για την εκτέλεση κώδικα JavaScript εκτός του προγράμματος περιήγησης.

Το μάθημα Node.js διδάσκει στους αρχάριους τι πρέπει να γνωρίζουν για να δημιουργήσουν web servers, μικροεπηρεσίες, γραμμής εντολών, διεπαφές ιστού, drivers για σε βάσεις , εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, clients IoT και βιβλιοθήκες διακομιστών για μικρό-υπολογιστές όπως τον Raspberry Pi, μοντέλα μηχανικής μάθησης και άλλα.

Να αναφέρουμε άλλη μια φορά ότι η Microsoft συνιστά στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τη σειρά βίντεο JavaScript πριν ξεκινήσουν τη σειρά Node.js.

Για να συνοδεύσει τα εκπαιδευτικά βίντεο, η Microsoft δημοσίευσε επίσης ένα εκτεταμένο διαδραστικό μάθημα Node.js που αποτελείται από πέντε ενότητες.

Καλό διάβασμα!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).