Μάθε Node.js δωρεάν από την Microsoft


Η Microsoft κυκλοφόρησε 26 νέα σύντομα βίντεο στο YouTube, προσφέροντας στους αρχάριους μια διαδρομή για να μάθουν για το Node.js, το περιβάλλον εκτέλεσης JavaScript από πλευρά του διακομιστή για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών που τρέχουν εκτός του προγράμματος περιήγησης.

Στη νέα σειρά Node.js, η Microsoft υπόσχεται να παρέχει τα εργαλεία για την “εκμάθηση του Node.js από την αρχή με έντονη εστίαση στην πρακτική”. Αναφέρει ότι η σειρά απευθύνεται σε αρχάριους του Node.js, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά της JavaScript.

Αν δεν γνωρίζετε JavaScript, η Microsoft κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα 51 βίντεο στο YouTube που απευθύνονται σε αρχάριους προγραμματιστές που επιθυμούν να μάθουν JavaScript για τη δημιουργία εφαρμογών στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το Node.js χρησιμοποιεί τη μηχανή JavaScript V8 της Google για την εκτέλεση κώδικα JavaScript εκτός του προγράμματος περιήγησης.

Το μάθημα Node.js διδάσκει στους αρχάριους τι πρέπει να γνωρίζουν για να δημιουργήσουν web servers, μικροεπηρεσίες, εφαρμογές γραμμής εντολών, διεπαφές ιστού, drivers για πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, clients IoT και βιβλιοθήκες διακομιστών για μικρό-υπολογιστές όπως τον Raspberry Pi, μοντέλα μηχανικής μάθησης και άλλα.

Να αναφέρουμε άλλη μια φορά ότι η Microsoft συνιστά στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τη σειρά βίντεο JavaScript πριν ξεκινήσουν τη σειρά Node.js.

Για να συνοδεύσει τα εκπαιδευτικά βίντεο, η Microsoft δημοσίευσε επίσης ένα εκτεταμένο διαδραστικό μάθημα Node.js που αποτελείται από πέντε ενότητες.

Καλό διάβασμα!

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news