Mathesis Δωρεάν Εφαρμοσμένη Κβαντομηχανική 2: Μόρια

“Η κβαντομηχανική εν δράσει” θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος τούτου του μαθήματος που έχει ως βασικό του θέμα την κατανόηση από πρώτες αρχές της δομής και των ιδιοτήτων των βασικών μορίων του υλικού μας κόσμου.

quant

Ενώ στο επίκεντρό του βρίσκεται η θαυμαστή χημεία του άνθρακα χάρις στην οποία είναι δυνατή όχι μόνο η ανάδυση του φαινομένου της ζωής στο σύμπαν αλλά και η δημιουργία ανθρωπογενών ενώσεων καθαρού άνθρακα —όπως τα φουλερένια και το γραφένιο— που υπόσχονται να αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης.

Ένα μάθημα για φοιτητές φυσικής, χημείας, επιστήμης υλικών και ηλεκτρολόγων ή χημικών μηχανικών, καθώς και για ανήσυχους εκπαιδευτικούς που αισθάνονται την ανάγκη μιας βαθύτερης κατανόησης θεμάτων που καλούνται να διδάξουν στους μαθητές τους.

Τι θα μπορείτε να κάνετε στο τέλος του μαθήματος:

Θα είστε σε θέση να καταλαβαίνετε πλήρως την κβαντική θεωρία του χημικού δεσμού και να προβλέπετε βάσει αυτής τη δομή και τις ιδιότητες όλων των βασικών απλών μορίων που υπάρχουν γύρω μας.

  Check Point Research: Περισσότερα για τις επιθέσεις στις συσκευές της Xiaomi

Θα είστε σε θέση να εξηγήσετε από πρώτες αρχές γιατί η στοιχειώδης θεωρία του χημικού δεσμού αστοχεί παταγωδώς στην περίπτωση του άνθρακα και θα μπορείτε επίσης να οικοδομήσετε μόνοι σας την τροποποιημένη θεωρία που απαιτείται για την πλήρη κατανόηση της θαυμαστής πολυπλοκότητας των ενώσεων αυτού του μοναδικού στοιχείου.

Θα είστε σε θέση να προβλέπετε από πρώτες αρχές το ακριβές σχήμα και αρκετές από τις φυσικοχημικές ιδιότητες μιας μεγάλης κατηγορίας οργανικών μορίων, ενώ θα έχετε αποκτήσει επίσης και μια πρώτη οικειότητα με τις ενώσεις καθαρού άνθρακα, όπως το γραφένιο ή τα φουλερένια.

Αν είστε φοιτητής, θα είστε πλήρως προετοιμασμένος να παρακολουθήσετε και να αποκομίσετε το μέγιστο δυνατό όφελος από μια μεγάλη ποικιλία ειδικών μαθημάτων σε κατευθύνσεις αιχμής τόσο από πλευράς βασικής επιστήμης όσο και τεχνολογίας.
Αν είστε εκπαιδευτικός, θα έχετε αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος της ομίχλης που συνήθως περιβάλλει τις βασικές έννοιες της χημείας και θα έχετε αποκτήσει εκείνο το ελάχιστο γνωστικής αυτοπεποίθησης, χωρίς το οποίο καμιά αποτελεσματική διδασκαλία δεν είναι δυνατή.

  Ξεχάστε το ασύρματο 5G. Ο Έλον Μασκ θέλει να φέρει το Zero-G

Πάνω απ’ όλα όμως θα έχετε ίσως «προσβληθεί» από μια… αθεράπευτη νόσο. Την περιέργεια να καταλάβουμε τον κόσμο.

Προαπαιτούμενα

Ένα εισαγωγικό μάθημα κβαντικής φυσικής, όπως το Eισαγωγή στην Κβαντική Φυσική (1 & 2) του . Αν και δεν απαιτείται, όμως μια οικειότητα με τις βασικές έννοιες και τεχνικές της Εφαρμοσμένης Κβαντομηχανικής 1 θα είναι πολύ χρήσιμη.

Εγγραφή

mathesis,mathesis μαθήματα,iguru

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


21  +    =  30