Μάθετε πως να κάνετε ένα σωστό copy

Η επιλογή κειμένου ή αλλιώς ή copy, είναι κάτι συνηθισμένο σε έναν υπολογιστή. Φανταζόμαστε όλοι ξέρετε να να το κάνετε αλλά το κάνετε με τον σωστό τρόπο;

copy paste

Η λειτουργία Copy είναι πολύ απλή. Όλοι κάνετε αριστερό κλικ και σέρνετε το ποντίκι σας για να επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος, που αν το χρησιμοποιήσετε δεν θα γυρίσετε ποτέ πια πίσω στις παλιές συνήθειες.

Γιατί το κάνετε λάθος
Αρχικά, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν ένα κείμενο στον υπολογιστή τους, είτε αυτός είναι , ή Mac, ή ή Linux.

Τοποθετείτε τον κέρσορα στην αρχή του κειμένου, κρατάτε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού, σύρετε τον κέρσορα μέχρι το επιθυμητό τέλος και μετά αφήνετε το κουμπί. Το κείμενο επισημαίνεται γράμμα προς γράμμα.

Η τεχνική αυτή λειτουργεί καλά, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, που πιθανότατα το έχετε παρατηρήσει. Όταν επιλέγετε ένα κείμενο γράμμα προς γράμμα, είναι εύκολο να επισημάνετε κατά λάθος μόνο μέρος μιας λέξης.

Μπορεί να μην έχετε βάλει τον κέρσορα στο ακριβώς σωστό σημείο για να ξεκινήσετε ή να χάσετε το τελευταίο γράμμα ή να μαρκάρετε και κενά διαστήματα. Τελικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Γιατί αυτή η μέθοδος είναι «λάθος»; Σκεφτείτε τις φορές που έχετε επισημάνει κείμενο. Προσπαθείτε να επισημάνετε πλήρεις λέξεις ή μόνο μέρη λέξεων; Στοιχηματίζουμε ότι, τις περισσότερες φορές, στοχεύετε σε πλήρης λέξεις ή πλήρης προτάσεις. Ας το κάνουμε πιο εύκολο λοιπόν.

Η Καλύτερη Μέθοδος

copy and paste

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Αντί για ένα μόνο κλικ και σύρσιμο, δοκιμάστε να κάνετε διπλό κλικ και σύρσιμο. Αυτό θα επιλέξει λέξη προς λέξη το κείμενο που θέλετε, αντί για γράμμα προς γράμμα, κάτι που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Το διπλό κλικ επιλέγει την πρώτη πλήρη λέξη στην οποία έχετε τον κέρσορα και, στη συνέχεια,  κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο δεύτερο κλικ και μετά μπορείτε να συνεχίσετε να σέρνετε τον κέρσορα για να μαρκάρετε λέξη προς λέξη. Τα σημεία στίξης επισημαίνονται ανεξάρτητα από τις λέξεις.

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο λογική για τις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά στο σωστό σημείο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό δεν είναι ένα αποκλειστικό κόλπο για κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Λειτουργεί σε Windows, Mac, Linux και Chromebook.

Για τους λάτρεις του πληκτρολογίου
Αλλά δεν προτιμούν όλοι να χρησιμοποιούν ποντίκι για την επιλογή κειμένου. Αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει και εσάς.

Υπάρχουν για την επιλογή κειμένου τόσο κατά γράμμα όσο και κατά λέξη. Για να επιλέξετε κείμενο γράμμα προς γράμμα, τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο εκκίνησης, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και, στη συνέχεια, πατήστε το αριστερό ή το δεξί βέλος.

Για να επιλέξετε ανά λέξη, τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο εκκίνησης ή κάντε διπλό κλικ στην πρώτη λέξη. Τώρα κρατήστε πατημένο το Shift + Ctrl και πατήστε το αριστερό ή το δεξί βέλος.

Συμπερασματικά
Μικρά κόλπα όπως αυτό μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ίσως δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπήρχε άλλος τρόπος για να επιλέξετε ένα κείμενο.

Αλλά να έχετε πάντα υπόψη ότι τα κουμπιά σε ένα ποντίκι είναι πολύ πιο ευέλικτα από όσο φανταζόσαστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
mouse,copy,word,letter,paste,αντιγραφή,επιλογή

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).