Μαθητής; πως να ασφαλίσεις το τηλέφωνό σου

Τα smartphones έχουν καταστεί ζωτικής σημασίας gadget για τη δι των δραστηριοτήτων μας. Οι μαθητές χρησιμοποιούν αυτό το βασικό εργαλείο με διάφορους τρόπους, από τη διεξαγωγή έρευνας έως την αποθήκευση δεδομένων.

Τα smartphones καθιστούν σχετικά εύκολη την στο δια και βοηθούν τους μελετητές να επιτύχουν την ακαδημαϊκή τους πρόοδο. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphones για να δημιουργήσει, να επεξεργαστεί και να αναθεωρήσει ένα δοκίμιο με ευκολία.

Ακριβώς όπως και με οποιαδήποτε ζωτικής σημασίας πράγματα, υπάρχει η ανάγκη προστασίας των πληροφοριών που περιέχονται στα smartphones. Η κακή ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων δεδομένων, με τον δράστη να το κάνει είτε σκόπιμα είτε από λάθος. Σε ορισμένα σενάρια, η πρόσβαση σε έναν ιστότοπο μπορεί να αφήσει το τηλέφωνό σας ανοιχτό σε κακόβουλο λογισμικό και να οδηγήσει σε σφάλμα της συσκευής σας.

Ένα έρχεται με ένα ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας, πολλά από τα οποία αφήνουν λίγα να είναι επιθυμητά όταν πρόκειται για την προστασία προσωπικών ή εκπαιδευτικών δεδομένων. Αυτά τα ενσωματωμένα είναι συχνά επιρρεπή σε σφάλματα και προσφέρουν μερική προστασία μόνο για τη συσκευή σας.

Παρακάτω είναι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους οι μαθητές μπορούν να επιτύχουν το καλύτερο σύστημα ασφάλειας του κινητού τους τηλεφώνου και να αποτρέψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Δημιουργούμε ασφαλή κλειδώματος

Το πρώτο βήμα για την ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου ξεκινά απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Έχετε μια ασφαλή οθόνη κλειδώματος. Συνιστάται να ακολουθείτε μοτίβα, αναγνώριση προσώπου, και κωδικούς πρόσβασης. Τα μοτίβα μπορεί να είναι νεκρά δώρα αν κάποιος παρατηρήσει ότι να εκτελείτε μια χειρονομία. Τα swipes, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρουν καμία απολύτως ασφάλεια.

Εγκαθιστούμε λογισμικό προστασίας από ιούς

Ένα antivirus προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προστασίας. Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή και τους ιστότοπούς σας. Σε περίπτωση που σερφάρετε σε επιβλαβείς σελίδες, τα κατά των ιών σας προστατεύουν από τους κινδύνους. Αυτή η προστασία είναι ζωτικής σημασίας για τους μαθητές, καθώς χρησιμοποιούν τακτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα μελέτης, όπως τη γραμματική.

Ενημερώνουμε συχνά το λογισμικό μας

Χρησιμοποιείτε Android, iOS ή κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα; Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κάτι τέτοιο παρέχει στη συσκευή σας την καλύτερη προστασία και τους διαθέσιμους κινδύνους.

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε πάντα ενημερωμένη την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, αγοράστε συσκευές από μια αξιόπιστη εταιρεία smartphone. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι λαμβάνετε έγκαιρες ενημερώσεις όποτε κυκλοφορούν.

Κατεβάζουμε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές

Πραγματοποιούμε λήψη μόνο από αξιόπιστες πηγές. Παραδείγματα αξιόπιστων πηγών περιλαμβάνουν το Google play store για το Android και το Apple store για iOS. Η λήψη από μη αξιόπιστες πηγές μπορεί να σας αφήσουν εκτεθειμένους σε κακόβουλες εφαρμογές.

Μην έχετε το ίντερνετ ανοιχτό, όταν δεν τε το κινητό σας

Απενεργοποιήστε συνδέσεις όπως Wi-Fi και Bluetooth όταν δεν χρησιμοποιούνται. Επίσης, προσέξτε και τα δημόσιες  Wi-Fi. Ένα antivirus μπορεί να σας προστατεύσει από επιθέσεις και κακόβουλες συνδέσεις. Απλώς για να είστε ασφαλής, συνδεθείτε σε αξιόπιστες μόνο συνδέσεις.

Συνοψίζοντας

Οι μαθητές πρέπει να βελτιώσουν την ασφάλεια των smartphone τους, καθώς η καλύτερη ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να σας προστατεύει από την απώλεια και την των δεδομένων σας. Λάβετε υπόψη τις των ειδικών και μην ξεχνάτε ότι η πολύτιμη συσκευή σας προστατεύεται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).