Μετάδοση 1.53 petabit το δευτερόλεπτο με 55-mode fiber

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη 55-mode μετάδοση στον κόσμο με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων στο ρεκόρ των 1,53 petabit ανά δευτερόλεπτο σε οποιαδήποτε ίνα τυπικής διαμέτρου.
Μια νέα ίνα 55 λειτουργιών (55-mode) επιτρέπει εξαιρετικά υψηλή φασματική απόδοση με υψηλή ταχύτητα δεδομένων που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μόνο την πιο κοινή ζώνη οπτικών επικοινωνιών (C-).
Αυτή η επίδειξη έδειξε τις δυνατότητες της πολλαπλής μετάδοσης σε μελλοντικά δίκτυα υψηλής χωρητικότητας.

153 petabit per second

Μια ομάδα ερευνητών από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικτύων του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (National of Information and Communications Technology ή NICT, Ιαπωνία) με επικεφαλής τον Georg Rademacher σε με τη Nokia Bell Labs (ΗΠΑ), την Prysmian Group (Prysmian, Γαλλία και Ολλανδία) και το του Queensland () πέτυχε το πρώτο πείραμα στον κόσμο μετάδοσης υψηλής χωρητικότητας με τεχνολογία πολυπλεξίας που χρησιμοποιεί 55 λειτουργίες.

Το πείραμα αναφέρει ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 1,53 petabit ανά δευτερόλεπτο, ρεκόρ σε οποιαδήποτε τυπική διάμετρο επένδυσης (0,125 mm) οπτικής ίνας μέχρι σήμερα.

Οι 55 λειτουργίες (55-mode) χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς σε όλα τα εμπορικά υιοθετημένα πακέτα μετάδοσης οπτικών ινών (C-band), και παρατηρήθηκε δραματική αύξηση στη φασματική απόδοση σε σύγκριση με τις συμβατικές ίνες.

Αυτή η επίδειξη χρησιμεύει σαν σημαντικό βήμα για την ωριμότητα της τεχνολογίας μετάδοσης πολλαπλών τρόπων μετάδοσης υψηλής ταχύτητας, την ανάπτυξη του Beyond 5G και της επακόλουθης τεχνολογίας υποδομής πληροφοριών και επικοινωνιών.

Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος έγιναν δεκτά σαν μετά τη λήξη της προθεσμίας στο 48ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Οπτική Επικοινωνία (ECOC 2022) και παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

petabit,οπτική ίνα

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).