Το Metaverse απέκτησε Εφορία

Το Second Life, είναι το μακρόβιο διαδικτυακό metaverse που προσελκύει σχεδόν ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Η εταιρεία λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει φ πωλήσεων τους χρήστες των ΗΠΑ για τις αγορές εντός παιχνιδιού για πρώτη φορά από την κυκλοφορία της το 2003.

eforia

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν μια προ για άλλες νεοεμφανιζόμενες metaverse προσπάθειες που θέλουν να πουλήσουν τα εικονικά αγαθά στους κατοίκους των ΗΠΑ.

Ανακοινώνοντας την κίνηση αυτή τη Δευτέρα, η εταιρεία ανάπτυξης του Second Life Linden Labs προέβαλε μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2018 (South Dakota κατά Wayfair, Inc., et Al PDF). Αυτή η απόφαση καθόρισε ότι οι πολιτείες θα μπορούσαν να χρεώνουν φόρο επί των πωλήσεων ακόμη και για προϊόντα που πωλούνται από διαδικτυακές εταιρείες που δεν έχουν φυσική παρουσία στην πολιτεία.

Έτσι από τις 31 Μαρτίου, οι χρήστες του Second Life θα χρεώνονται φόρους στις επαναλαμβανόμενες χρεώσεις, όπως οι και τέλη “γης”.

Η εμπειρία της Linden Labs θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν μια προειδοποίηση, καθώς υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζονται να λανσάρουν τις δικές τους metaverse προσφορές. Συμπεριλαμβάνονται και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις λεγόμενες “web3”, όπως τα κρυπτονομίσματα και NFT.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
metaverse,φόροι,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).