Η μηχανή αναζήτησης Neeva επεκτείνεται στην Ευρώπη

Η μηχανή ς μόλις ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε επίσημα στην Ευρώπη με την υποστήριξη τριών ευρωπαϊκών χωρών, της Γερμανίας, Γαλλίας και Ηνωμένο Βασίλειο.

neeva

Η Neeva είναι μία από τις πολλές startups μηχανές αναζήτησης, ανταγωνιστής της , η οποία προσφέρει ειλικρινή , χωρίς καμία παρακολούθηση και χωρίς καμία απολύτως διαφήμιση ή συνδέσμους συνεργατών.

Μόλις επεκτάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στη Γαλλία και έτσι οι χρήστες εκεί εκτός από τα διεθνή αποτελέσματα στις αναζητήσεις τους θα μπορούν να βλέπουν και τα τοπικά αποτελέσματα, για τον καιρό, τα εστιατόρια, μετοχές κλπ. Και φυσικά θα μπορούν να χειρίζονται το Neeva στην γλώσσα τους.

Η εταιρεία Neeva ιδρύθηκε από δύο πρώην υπαλλήλους της Google και είναι μια προσπάθεια να αποκολληθούν οι χρήστες ανά τον κόσμο από το τρέχον μοντέλο αναζήτησης της Google, που επηρεάζεται από τις διαφημίσεις και παρακολούθηση των συνηθειών σας.

Η εταιρεία Neeva όχι μόνο υπόσχεται ένα περιβάλλον αναζήτησης χωρίς διαφημίσεις, αλλά εγγυάται επίσης ότι οι χρήστες δεν θα παρακολουθούνται και ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι προκατειλημμένα. Η μηχανή αναζήτησης Neeva, όπως και η αντίπαλή της η Kagi, είναι διαθέσιμη δωρεάν. Και οι δύο χρηματοδοτούν την αναζήτηση μέσω των λογαριασμών premium, οι οποίοι προσθέτουν λειτουργικότητα στην εμπειρία αναζήτησης.

  Το Signal ζητά την βοήθειά σας για να ξεμπλοκαριστεί στο Ιράν

Η κύρια ιδέα πίσω από τις δύο υπηρεσίες είναι η χρηματοδότηση αποκλειστικά μέσω των χρηστών που πληρώνουν για να αποκτήσουν τις premium υπηρεσίες. Επί του παρόντος, το Neeva Premium προσφέρεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να κυκλοφορήσει την premium επιλογή στο μέλλον και στην Ευρώπη.

Οι χρήστες Premium αποκτούν πρώτοι πρόσβαση σε νέες λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης και χρησιμοποιούν δωρεάν VPN.

Η Neeva χρησιμοποιεί το δικό της ευρετήριο, αλλά και το Bing για να παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης στους χρήστες. Η υπηρεσία υποστηρίζει αναζητήσεις εικόνων, βίντεο, ειδήσεων και χαρτών και προτάσεις αναζήτησης.

Η μηχανή αναζήτησης αποθηκεύει «περιορισμένο αριθμό πληροφοριών» σχετικά με τους χρήστες της για να «κάνει το προϊόν καλύτερο» για τον μεμονωμένο χρήστη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο FAQ. Οι πληροφορίες διαγράφονται μετά από 90 ημέρες από προεπιλογή.

Σε ένα κόσμο που η αναζήτηση της Google είναι σχεδόν μονοπώλιο (τόσο που το “γκούγλαρε το” έχει μπει στο λεξιλόγιο μας) μένει να δούμε πώς θα τα πάνε οι μηχανές αναζήτησης χωρίς διαφημίσεις, όπως η Neeva ή η τους επόμενους μήνες ή και χρόνια.

  14 Φεβρουαρίου 2023 φεύγει ο Internet Explorer 11 από τα Windows 10

Απαιτείται χρηματοδότηση για αμερόληπτα και χωρίς διαφημίσεις αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι χρήστες του διαδικτύου είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτό το προνόμιο.

Προς το παρόν, η Neeva είναι προσανατολισμένη στην επέκταση και λιγότερο επικεντρωμένη στη δημιουργία εσόδων.

search,Neeva,Kagi,Google,αναζήτηση

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  74  =  75