Μηχανική μάθηση με laser και τέρμα οι κατσαρίδες

Ο Ildar Rakhmatulin, ένας επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt ασχολείται με την μηχανική μάθηση. Σε μια μελέτη – η οποία διεξήχθη πέρυσι αλλά δημοσιεύτηκε στο Oriental Insects την περασμένη εβδομάδα – ο Rakhmatulin και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν μια συσκευή ελέγχου εντόμων με αυτοματοποιημένη με μηχανική όραση για να εκτελέσουν μια σειρά πειραμάτων σε κατσαρίδες.

cockroaches

Κατάφεραν λοιπόν όχι μόνο να ανιχνεύσουν τις κατσαρίδες με υψηλή ακρίβεια, αλλά και να τις κρατούν σε απόσταση 1,2 μέτρων.

“Άρχισα να χρησιμοποιώ ένα Jetson Nano που μου επέτρεψε να χρησιμοποιώ τεχνολογίες βαθιάς μάθησης με μεγαλύτερη ακρίβεια για να ανιχνεύσω ένα αντικείμενο”, αναφέρει ο Rakhmatulin. Ο Jetson Nano είναι ένας μικρός που μπορεί να τρέξει αλγόριθμους μηχανικής μάθησης. Ο υπολογιστής επεξεργάζεται ένα ψηφιακό σήμα από δύο για να προσδιορίσει τη θέση της κατσαρίδας.

Μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες σε ένα γαλβανόμετρο (μηχάνημα που μετρά το ηλεκτρικό ρεύμα), το οποίο αλλάζει την κατεύθυνση του laser για να “πυροβολήσει” τον στόχο. Σύμφωνα με την δημοσίευση, ο Rakhmatulin δοκίμασε τα παραπάνω σε διαφορετικά επίπεδα ισχύος για το laser.

toin a 2121777 f0001 oc

Σε χαμηλότερο επίπεδο ισχύος, διαπίστωσε ότι μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά των κατσαρίδων. Έτσι, θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκπαιδευτούν ώστε να μην καταφύγουν σε μια συγκεκριμένη σκοτεινή περιοχή. Σε υψηλότερο επίπεδο ισχύος, οι κατσαρίδες ουσιαστικά “εξουδετερώθηκαν”, με άλλα λόγια, σκοτώθηκαν.

“Χρησιμοποιώ πολύ φθηνό υλικό και φθηνή τεχνολογία και όλα είναι ανοιχτού ”, ανέφερε ο Rakhmatulin. “Όλες οι πηγές ανεβαίνουν στο GitHub μου και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Εάν μπορεί να βλάψει τις κατσαρίδες, μπορεί επίσης να βλάψει άλλα παράσιτα στη γεωργία.”

Ωστόσο, δεν είναι έτοιμο για οικιακή χρήση. “Δεν συνιστάται γιατί είναι λίγο επικίνδυνο”, είπε ο Rakhmatulin. “Τα laser δεν μπορούν να βλάψουν μόνο τις κατσαρίδες αλλά και τα μάτια σας”.

Δείτε ένα βίντεο της συσκευής σε δράση

https://www.youtube.com/watch?v=VwZunUqHbiU

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).