Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων – Clickspring

Το ενδέκατο επεισόδιο είναι γεγονός, μετά από 2 χρόνια αναμονής!
Η σειρά των έντεκα επεισοδίων είναι αφιερωμένη στην κατασκευή του μηχανισμού των Αντικυθήρων που θεωρείται ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ανθρώπινη ιστορία.

antikithira

Δημιουργήθηκε από τον Chris, κάτοχο του youtube καναλιού Clickspring προ 4 ετών και αξίζει η εγγραφή και το Like καθώς επίσης και η οικονομική ενίσχυση του.

H καταγωγή του Chris είναι από την Αυστραλία, από την πόλη Caims. Διαβάζοντας την συνέντευξη του (*) θα εντυπωσιαστείτε από το γεγονός πως δεν έχει γνώσεις μηχανικού ή ωρολογοποιού, εν τούτοις το γνωσιακό του υπόβαθρο και το ταλέντο του προσδίδει σ αυτή την προσπάθεια την ποιοτική διαφορά και σπανιότητα αντιληπτικής διαφοροποίησης ως προς την προσέγγιση του τρόπου κατασκευής του υπολογιστή, που τολμώ να γράψω πως την καθιστά μοναδική από κάθε άλλη υλοποίηση έχει γίνει ως τώρα!

Αυτό το άρθρο είναι η πρώτη αναφορά της προσπάθειας στο ελληνικό διαδίκτυο και ΜΜΕ. Αξίζει η διάδοση και προβολή της σειράς από τους δασκάλους και καθηγητές στους μαθητές του, από τους γονείς στα παιδιά τους.

Μια πρόσκληση-παράκληση: Όποιος κύριος και όποια κυρία έχει την δυνατότητα, θα ήταν τιμή μας ως λαός να προωθήσει ένα αίτημα σε όσους έχουν την δυνατότητα για μια συμβολική ενίσχυση του δημιουργού ή την αγορά του μηχανισμού (ή αντιγράφου του) μετά την υλοποίηση του.

Το κανάλι: https://www.youtube.com/playlist?list=PLZioPDnFPNsHnyxfygxA0to4RXv4_jDU2

Αν χρειαστείτε στην παρακολούθηση του για διευκόλυνση στην κατανόηση πατήστε γρανάζι -> Υπότιτλοι -> Αυτόματη μετάφραση (κυλήστε προς τα κάτω τις γλώσσες) -> Ελληνικά

Στο κανάλι περιλαμβάνει και την κατασκευή του βυζαντινού ωρολογίου-ημερολογίου.

(*) Η συνέντευξη του: http://www.clickspringprojects.com/about.html
και σε ελληνική μετάφραση:

https://www-clickspringprojects-com.translate.goog/about.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
μηχανισμός των Αντικυθήρων,iguru,iguru.gr

Written by Lefteris

ΙΕΚ Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου 2003

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).