Η Microsoft διέθεσε 12 ενημερώσεις εκ των οποίων οι 5 είναι κρίσιμες


Η Microsoft ξεκίνησε να διαμοιράζει σε όλο το κόσμο τα update αυτού του μήνα, στέλνοντας συνολικά 12 διορθώσεις ασφαλείας, πέντε από των οποίων έχουν αξιολογηθεί ως κρίσιμα.

microsoft update

Αυτό το μήνα, το Redmond διανέμει ενημερώσεις ασφαλείας για μερικά από τις πιο διαδεδομένα λογισμικά του, όπως τα Windows, τον Edge (διαθέσιμος μόνο στα Windows 10), το Office και τον Exchange Server. Έτσι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι IT administrators φαίνεται να έχουν αρκετή δουλειά.

Στην συνολική λίστα των ενημερώσεων υπάρχουν και πέντε κρίσιμες, ως κάτωθι:

Ενημερωμένη έκδοση ασφαλείαςΛογισμικό που επηρεάζεται
MS15-094Μicrosoft Windows και του Internet Explorer
MS15-095Μicrosoft Windows και Μicrosoft Edge
MS15-096Μicrosoft Windows
MS15-097Microsoft Windows, Μicrosoft Office, Μicrosoft Lync
MS15-098Μicrosoft Windows

Σύμφωνα με τον Wolfgang Kandek, CTO της Qualys, στην κορυφή των εγκαταστάσεων για όλους τους χρήστες θα πρέπει να είναι η ενημέρωση MS15-097, η οποία έχει αξιολογηθεί ως κρίσιμης σημασίας για τα Windows Vista και Server 2008, Μicrosoft Office 2007 και το 2010.

Ο κ. Kandek λέει ότι ένα από τα ελαττώματα που διορθώνεται με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση είναι ήδη αντικείμενο εκμετάλλευσης, και έτσι η συγκεκριμένη είναι άκρως σημαντική και θα πρέπει να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Περιττό να πούμε ότι, η MS15-094 είναι επίσης κρίσιμη για την πλειονότητα των χρηστών, επειδή διορθώνει σφάλματα ασφαλείας στα Windows και τον Internet Explorer. Το τελευταίο μπορεί να μην είναι πια το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, αλλά είναι για όλους τους χρήστες προηγούμενων εκδόσεων των Windows.

Όπως συμβαίνει κάθε πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, όλα αυτά τα updates παραδίδονται μέσω του Windows Update.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news