Η Microsoft αποσύρει το Visual Studio για Mac

Σε μια όχι και τόσο απροσδόκητη ανακοίνωση, η Microsoft επιβεβαίωσε την απόσυρση του Visual Studio για Mac Integrated Development Environment (IDE).

Η τελευταία έκδοση αυτού του IDE θα είναι η 17.6 και θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις σέρβις και επιδιορθώσεις ασφαλείας έως τις 31 Αυγούστου του 2024. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα σταματήσει την υποστήριξή της.microsoft visual studio 2022 mac

Σύμφωνα με τη Microsoft, η απόφαση έρχεται μετά την ανάλυση των σχολίων των χρηστών και των μοτίβων χρήσης. Η εταιρεία στοχεύει να επικεντρώσει τους πόρους της στη βελτιστοποίηση του Visual Studio και του Visual Studio Code, που είναι προσβάσιμα και τα δύο μέσω του C# Dev Kit.

Τι θα συμβεί;

Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες της να μεταβούν στον κώδικα του Visual Studio σε συνδυασμό με το νέο C# Dev Kit και άλλες σχετικές επεκτάσεις. Οι προγραμματιστές που πρέπει ακόμα να χρησιμοποιούν το Visual Studio IDE σε συστήματα Mac θα πρέπει να τρέξουν τα Windows χρησιμοποιώντας σε μια εικονική μηχανή είτε τοπικά στο Mac είτε μέσω του cloud.

Αν και η υποστήριξη για νέα frameworks, runtimes, ή languages δεν θα προστεθεί στο Visual Studio για Mac, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα .NET 6, .NET 7 και τα Mono frameworks. Η στοιχειώδης υποστήριξη για .NET 8 είναι επίσης διαθέσιμη για τη δημιουργία και τον εντοπισμό σφαλμάτων εφαρμογών.

JetBrains Rider: Μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση

Για προγραμματιστές που αναζητούν άλλες ισχυρές εναλλακτικές λύσεις για το Visual Studio για Mac, το JetBrains Rider είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση. Το Rider είναι ένα IDE πολλαπλών πλατφορμών που υποστηρίζει διάφορα frameworks, και languages, όπως τα .NET, ASP.NET, .NET Core, Xamarin και Unity.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).