Microsoft Azure υποστηρίζει το Ισραήλ

Το Ισραήλ φέρεται να καταγράφει και να αποθηκεύει εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται από Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας παρακολούθησης που χρονολογείται από το 2022, σύμφωνα με δημοσιεύματα των The Guardian, +972 Magazine και Local Call.

Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι η χώρα μεταφέρει αυτές τις ηχογραφήσεις σε διακομιστές cloud στο Microsoft Azure.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella, φέρεται να ενέκρινε προσωπικά την προσπάθεια, αφού συναντήθηκε με έναν διοικητή της ισραηλινής υπηρεσίας στρατιωτικής παρακολούθησης, Unit 8200. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στη χώρα μια προσαρμοσμένη και διαχωρισμένη περιοχή εντός της πλατφόρμας Azure για την αποθήκευση εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με πηγές εντός της Unit 8200, αυτές οι ηχογραφήσεις έχουν βοηθήσει στην προετοιμασία θανατηφόρων αεροπορικών επιδρομών και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη την περιοχή.

Το Ισραήλ εδώ και καιρό παρακολουθεί κλήσεις στα κατεχόμενα εδάφη, καθώς ουσιαστικά ελέγχει ολόκληρη την παλαιστινιακή τηλεπικοινωνιακή υποδομή.

Αυτή η νέα μέθοδος, φέρεται να καταγράφει τις συνομιλίες μιας μεγάλης ομάδας απλών πολιτών. Το μότο κατά την κατασκευή του project ήταν να καταγράφονται “ένα εκατομμύριο κλήσεις την ώρα”. Διαρροή αρχείων της Microsoft δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δεδομένων αποθηκεύεται σε εγκαταστάσεις του Azure στην Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Η Microsoft αντιμετωπίζει ελέγχους για τον ρόλο της στην 22μηνη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Nadella διακόπηκε από έναν υπάλληλο σε μια ομιλία του τον Μάιο, με τον εργαζόμενο να παρακαλεί την εκτελεστική εξουσία να “δείξει πώς τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου υποστηρίζονται από το Azure”.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανέθεσε μια έρευνα σε έναν εξωτερικό συνεργάτη για μια αξιολόγηση που “δεν βρήκε κανένα στοιχείο μέχρι σήμερα” στο ότι το Azure ή τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας “χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν ή να βλάψουν ανθρώπους” στην περιοχή.

Η σημερινή αναφορά δείχνει το αντίθετο.

Πηγές της Unit 8200 δείχνουν ότι οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό στόχων βομβαρδισμών. Η Microsoft από την άλλη αναφέρει ότι “δεν έχει καμία πληροφορία” σχετικά με το είδος των δεδομένων που αποθηκεύει το Ισραήλ στους διακομιστές της.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει κατηγορηθεί ότι βοηθάει το Ισραήλ. Μια πρόσφατη δημοσίευση αναφέρει ότι υπάλληλοι της Google έχουν συνεργαστεί επανειλημμένα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) και το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ (IDM) για να επεκτείνουν την πρόσβαση της κυβέρνησης σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης.

follow us
Previous Article

FreeCAD 1.0.2 open source 3D δωρεάν CAD για όλους

Next Article

darktable 5.2.1: εναλλακτικό Lightroom για Windows, Linux και Mac

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).