Microsoft: Με τα Windows 10 θα πρέπει να είστε υπομονετικοί!

Τα που όλοι γνωρίζουμε άλλαξαν. Τα Windows as a Service, είναι εδώ με τα , και επιτρέπουν στην να ενημερώνει το προϊόν της συνεχώς και να διαθέτει τις ενημερώσεις με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι πριν.

Η νέα προσέγγιση φαίνεται αρκετά πρακτική, αν και έχουν παρουσιαστεί μερικές ατέλειες, όπως η δυσκολία ορισμένων χρηστών να λάβουν τις ενημερώσεις, ή την πρακτική της Microsoft, να διαθέτει υποχρεωτικά τις ενημερώσεις για όλους.

Είναι πολύ νωρίς να ασκήσουμε κριτική στο νέο μοντέλο; Μάλλον όχι…windows 10

Σήμερα λοιπόν η Microsoft σχολίασε ακριβώς αυτό, εξηγώντας ότι, παρά τις επικρίσεις, οι χρήστες θα πρέπει είναι πραγματικά υπομονετικοί με τα Windows 10, επειδή απαιτείται χρόνος για να βελτιωθεί το νέο λειτουργικό σύστημα. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί από την μια μέρα στην άλλη.

Ο Gabriel Aul, επικεφαλής του προτος Windows Insider, το οποίο επιτρέπει στα εγγεγραμμένα μέλη να δοκιμάσουν τα νέα builds των Windows 10 πριν την κυκλοφορία τους στο ευρύ κοινό, απάντησε στις επικρίσεις χρηστών του , επαναλαμβάνοντας ότι με το νέο λειτουργικό σύστημα, η διαδικασία ανάπτυξης δεν θα τελειώσει ποτέ.

  Κινητό και διακοπές: 4 πράγματα που θα χρειαστείτε!

“Δεν μπορούν τα πάντα να εφαρμοστούν εύκολα και γρήγορα. Η ανάπτυξη είναι όμως συνεχής, και δεν είναι όλα ή τίποτα “, ανέφερε ο Aul.

Φυσικά αυτό είναι αλήθεια. Ορισμένες λειτουργίες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν και άλλες αποτυγχάνουν να λειτουργήσουν όπως αναμένεται.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε συναντήσει αρκετές αστοχίες στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς σαν δικαιολογία από την Microsoft ή οποία θα πρέπει, να ελέγχει πιο προσεκτικά τα builds πριν τα διαθέσει στο κοινό.

Σε αντίθετη περίπτωση, το τρέξιμο της εταιρείας για να παραδώσει νέα χαρακτηριστικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα μπορούσε να καταλήξει άσχημα, αφού οι χρήστες δεν θα σταματούν να επικρίνουν την εταιρεία.

Ο Terry Myerson, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, είπε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα τον Ιούλιο, όταν μιλούσε για τα Windows 10:

“Για πρώτη φορά, θα παραδώσουμε τα Windows as a Service, με τη δέσμευση να προσφέρουμε συνεχή καινοτομία και ενημερώσεις ασφάλειας. Σε αυτόν τον κόσμο, τα Windows 10 θα βελτιώνονται συνεχώς και θα συνεχίζουν να είναι όλο και καλύτερα, για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.”

Κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η Microsoft θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά ότι τα Windows as a Service, δεν θα πρέπει να είναι ένα λειτουργικό που απευθύνεται σε testers, αλλά σε πελάτες και επιχειρήσεις που εργάζονται με τους υπολογιστές τους.
Οι γρηγορότερες ενημερώσεις σε βάρος της σταθερότητας και γενικότερα σε βάρος της ποιότητας, είναι ένα πολύ σοβαρό σημείο για τις αξιολογήσεις που θα δεχτεί η εταιρεία από τον τελικό χρήστη.

  Microsoft, Meta, προβλήματα ψύξης των κέντρων δεδομένων

Σαν υπενθύμιση να αναφέρουμε ότι την φήμη μας την φτιάχνουμε μόνοι μας….

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =