Η Microsoft σκοπεύει να ονομάσει τα Windows Lite ως ” Santorini “

Όπως φαίνεται η έχει επιλέξει το όνομα Santorini ως κωδικό όνομα για τα Windows , μια νέα έκδοση που υποτίθεται ότι είναι ελαφριά και έχει σκοπό να ανταγωνιστεί το OS της .

Σύμφωνα με μια αναφορά από το WindowsCentral, οι υπάλληλοι της Microsoft αναφέρουν ότι τα Windows Lite θα ονομάζονται Santorini (ναι, από το ελληνικό νησί Σαντορίνη). Δεν είναι ακόμα γνωστό, αν το όνομα Σαντορίνη θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία για το τελικό προϊόν.

Το όνομα Santorini δόθηκε από τους υπαλλήλους της Microsoft διότι το Lite δεν αντιπροσωπεύει το προϊόν αφού δεν πρόκειται για μια μικρότερη έκδοση των Windows. Είναι ένα εντελώς νέο OS που σχεδιάστηκε για ελαφριά υπολογιστικά συστήματα. Πιθανότατα το τελικό προϊόν να μην λέγεται καν Windows.

Στην πραγματικότητα, τα Windows Lite απευθύνεται ειδικά σε νέες συσκευές που δεν απαιτούν τα πλήρως εξοπλισμένα Windows, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Andromeda, του φιλόδοξου σχεδίου διπλής οθόνης της Microsoft που δεν έχει ακόμη δει το φως της ημέρας.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Σαντορίνη είναι με οποιοδήποτε τρόπο αντιπροσωπευτική για τα Windows Lite, αλλά δεδομένου ότι είναι ένα όνομα ενός νησιού, υπάρχει η πιθανότητα ότι η Microsoft να μην το πήρε μόνο και μόνο επειδή είναι εύηχο.

Πρόσφατες φήμες υποστήριξαν ότι η Microsoft θα μπορούσε επίσης, να χρησιμοποιήσει τα Windows Lite για δοκιμή ορισμένων λειτουργιών, οι οποίες εν συνεχεία θα φτάσουν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10, όπως ένα απλοποιημένο μενού Start χωρίς πλακίδια κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα πλακίδια λόγω της χαμηλής αποδοχής τους, οπότε το ντεμπούτο των Windows Lite θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει προεπισκόπηση άλλων σημαντικών αλλαγών για τα Windows 10 συνολικά.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Για να δούμε θα βάλει μυαλό η MS και να φτιαχτεί ένας άξιος αντίπαλος για το Android (γιατί εδώ που το λέμε κοντεύει να γίνει μονοπώλιο και δεν λέει κάτι τέτοιο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).