Προσοχή: η Microsoft αλλάζει κρυφά το Group Policy πριν την ενημέρωση

Όπως φαίνεται η άλλαξε κρυφά ορισμένες επιλογές του Policy στα 10 που θα κυκλοφορήσουν στις 2 Αυγούστου. Η επερχόμενη έκδοση Windows 10 1607 Anniversary περιορίζει τον έλεγχο που είχατε στις εκδόσεις Pro.

Τι σημαίνει αυτό; Οι χρήστες των εκδόσεων Pro με αυτή την έκδοση αποκτούν λιγότερες επιλογές που ήταν διαθέσιμες από την έκδοση 1511.

Έτσι πάρα πολλές συμπεριφορές του λειτουργικού συστήματος δεν θα μπορούν να ελεγχθούν.windows Microsoft

Αν διαβάσετε την περιγραφή ορισμένων ρυθμίσεων στο νέο Group Policy του επερχόμενου Windows 10 , θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές που αναφέρονται παρακάτω δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τους χρήστες του Windows 10 Pro, και επιτρέπονται μόνο στις εκδόσεις Enterprise και Education:

Η δυνατότητα απενεργοποίησης της οθόνης κλειδώματος1 lock-screen

Στα Windows 10, η οθόνη κλειδώματος εμφανίζει φανταχτερά υπόβαθρα και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες όπως το ρολόι, την ημερομηνία και τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν λογαριασμό χρήστη για να συνδεθείτε. Αν απενεργοποιήσετε την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να έχετε την οθόνη σύνδεσης με τον έλεγχο ταυτότητας. Καθώς η οθόνη κλειδώματος σταδιακά συγχωνεύεται με την οθόνη σύνδεσης, η Microsoft εξαλείφει τη δυνατότητα απενεργοποίησης για τους χρήστες των εκδόσεων Pro.

  Alice το πρώτο επιβατικό ηλεκτρικό αεροπλάνο

Η απενεργοποίηση συμβουλών των Windows2 windows-tips

Το ίδιο ισχύει και για το Group Policy “Να μην εμφανίζονται συμβουλές των Windows” ή “Do not show Windows tips”, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να απενεργοποιήσετε τις συμβουλές βοήθειας και τις κοινοποιήσεις στα Windows 10. Αυτά φυσικά είναι πολύ ενοχλητικά για τους έμπειρους χρήστες.

Η απενεργοποίηση του consumer experiences (εμπειρία πελατών) της Microsoft3 consumer-experience

Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή, θα μπορούσατε να αποτρέψετε τα Windows 10 να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν αυτόματα promo εφαρμογές όπως το Candy Crush Saga Soda, το Flipper, το Twitter, το Netflix, το Pandora, Ειδήσεις του MSN και πολλές άλλες ανεπιθύμητες εφαρμογές και παιχνίδια. Με τη νέα πολιτική οι Pro (και οι Home) χρήστες δεν θα μπορούν να εμποδίζουν αυτές την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση αυτών των εφαρμογών. Η ρύθμιση αυτής της πολιτικής δεν έχει καμία επίδραση σε αυτές τις εκδόσεις, ενώ μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση στις εκδόσεις Enterprise και Education των Windows 10.

  Έξυπνα κόλπα του Microsoft Word που αξίζει να γνωρίζετε

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι η Microsoft αρχίζει να υποβαθμίζει το Windows 10 Pro. Αυτές οι αλλαγές κάνουν την έκδοση Pro λιγότερο ελκυστική για τους χρήστες που επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο του συστήματός τους.

Έτσι αν χρησιμοποιείτε το Windows 10 Pro στην δουλειά σας θα πρέπει να ανεχθείτε την αυτόματη λήψη παιχνιδιών και άλλων πολλών από το Windows Store. Με αυτό τον τρόπο η Microsoft αναγκάζει τους πελάτες της να κοιτάξουν προς τις εκδόσεις με τις υψηλότερες τιμές (Enterprise και Education) που είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της χορήγησης ενός ορισμένου αριθμού αδειών. Οι άδειες χρήσης δεν είναι μόνο πιο ακριβές, αλλά απαιτείται να αγοράσετε από ένα ορισμένο αριθμό αδειών και πάνω.

Οι εκδόσεις Enterprise και Education φαίνεται να είναι οι μόνες εκδόσεις που προσφέρουν ακόμα τον πλήρη έλεγχο της εγκατάστασης των ανεπιθύμητων εφαρμογών και του περιορισμού της τηλεμετρίας.
(Περιορισμού και όχι αποκλεισμού).

Εικόνες Winaero

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  75  =  82