Microsoft Defender και για συσκευές με Android

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα μια έκδοση προεπισκόπησης του λογισμικού προστασίας από ιούς για συσκευές με Android. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το Windows Defender θα κυκλοφορήσει για το iOS και το Android στις αρχές του 2020, αλλά δεν μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι να περιμένουμε.

Φυσικά αφού το Defender δεν θα τρέχει στα Windows, ονομάστηκε Microsoft Defender.

Η δημόσια προεπισκόπηση για Android περιλαμβάνει προστασία για το ψάρεμα (phishing) και θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα ​​από την ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό της Google για να προσφέρει εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού βάσει υπογραφής.

“Οι σαρώσεις που θα πραγματοποιούνται θα εντοπίζουν άμεσα κακόβουλα προγράμματα και (PUA)”, αναφέρει ο Kanishka Srivastava, ανώτερος διαχειριστής των προγραμμάτων της Microsoft.

“Εάν γίνει λήψη μιας ασφαλούς εφαρμογής, ο τελικός χρήστης θα δει μια μικρή ειδοποίηση που θα τον ενημερώνει ότι η εφαρμογή είναι καθαρή.”

Το λογισμικό της Microsoft όπως προαναφέραμε θα διαθέτει anti-phishing, ούτως ώστε οι μη ασφαλείς ιστότοποι που αποστέλλονται μέσω SMS, WhatsApp, email ή άλλες εφαρμογές να αποκλείονται άμεσα. Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνολογία του Defender SmartScreen για να αποκλείει μη ασφαλείς συνδέσεις δικτύου που ενδέχεται να προσπαθήσουν να κατεβάσουν χωρίς να το γνωρίζει ο τελικός χρήστης.

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και μια εφαρμογή προστασίας από ιούς για συσκευές με iOS, αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε. Από προεπιλογή, όλες οι εφαρμογές του iOS της Apple τρέχουν σε sandbox και αποτρέπουν τους περισσότερους να κατεβάσουν εφαρμογές που δεν είναι στο .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).