Περισσότερα για τα βρώμικα παιχνίδια της Microsoft


Πολλοί λένε ότι η νέα Microsoft είναι μια εντελώς νέα εταιρεία υπό την καθοδήγηση του CEO Satya Nadella, καθώς δείχνει να είναι πιο φιλικός και πιο συνεργατικός με αντίπαλες εταιρείες και πλατφόρμες που δεν συνεργαζόταν η εταιρεία. Αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον για τα βρώμικα κόλπα που χρησιμοποιούσε για να αυξήσει την πελατειακή της βάση (όπως η περίπτωση του Scroogled μια εκστρατεία που ξεκίνησε από τον Steve Ballmer).

Όμως, σύμφωνα με το CEO της Salesforce Marc Benioff, η νέα Microsoft δεν καθόλου διαφορετική από την παλιά Microsoft, καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ορισμένες αμφισβητήσιμες στρατηγικές για τους αντιπάλους της.microsoft

Ο Benioff αποκάλυψε ένα τέτοιο επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια του Code Conference τη Δευτέρα, εξηγώντας ότι είχε προσκληθεί από τον πρόεδρο της Μicrosoft John Thompson σε μια συνάντηση με τον υπεύθυνο του Cloud της Μicrosoft Scott Guthrie για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να γίνουν πελάτες του Azure.

“Το μήνυμα ήταν: “Γιατί δεν έχετε συναντηθεί με τον Scott Guthrie; Χρησιμοποιεί το Azure και θα μπορούσε να καθοδηγήσει την επιχείρησής σας, και ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε τη Salesforce να τρέχει σε Azure «… και σκέφτηκα ΟΚ, ήταν σαφές ότι και κάποιος που δεν ήταν στην επιχείρησή μας, έτρεχε το Azure “, (η υπογράμμιση δική μας).

Όμως λίγες εβδομάδες μετά από αυτό, ο Benioff πληροφορήθηκε από τον Τύπο ότι ο Guthrie προήχθη σαν υπεύθυνος της επιχείρησης CRM, αποτελώντας έτσι έναν άμεσο ανταγωνιστή της Salesforce.

“Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η νέα Microsoft είναι στην πραγματικότητα η παλιά Μicrosoft. … Και αυτά τα μικρά πράγματα, όπως αυτό που ανέφερα αν τα βάλουμε όλα μαζί, δεν αισθάνομαι ότι η νέα Μicrosoft είναι αυτό που ψάχναμε”, ανέφερε ο Benioff.

Η Salesforce έγινε τελικά ο πελάτης του Amazon Web Services, το οποίο είναι ένα άμεσος ανταγωνιστής του Microsoft Azure, και συνεχίζει τον αγώνα εναντίον της Microsoft, προσπαθώντας να εμποδίσει την εξαγορά του LinkedIn, με την αιτιολογία ότι το Redmond θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση σε δεδομένα που διακινούνται από την κοινωνική υπηρεσία.

Η Salesforce έχει έρθει ήδη σε επαφή τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να μπλοκάρει τη συμφωνία, αλλά είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικές μέρες και ο CEO της Kaspersky, κατέθεσε μήνυση για τον τρόπο που λειτουργεί η Μicrosoft, προσπαθώντας να εξοντώσει κάθε ανταγωνιστή.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

[discourse_connect_client login='Login' redirect=https://forum.iguru.gr]