Ο Microsoft Edge έρχεται με ενσωματωμένο VPN που θα υποστηρίζεται από την Cloudflare

Η Microsoft δοκιμάζει στο Edge ένα νέο ενσωματωμένο VPN που υποστηρίζεται από την Cloudflare.

microsoft edge chromium

Ο Microsoft Edge σύντομα να λάβει μια ενσωματωμένη υπηρεσία VPN που θα ονομάζεται “Ασφαλές δίκτυο” (στα αγγλικά Edge Secure Network). Αν και δεν το αναφέρει ξεκάθαρα η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί παρόμοια με τις εμπορικές υπηρεσίες VPN, και θα είναι κάτι σαν το VPN της Opera χωρίς όμως να σας καταγράφει.

Αυτό σημαίνει ότι το Edge δεν θα καταγράφει τις δραστηριότητές σας σε οποιαδήποτε μορφή και επίσης θα αποτρέψει να μπορεί ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου να γνωρίζει τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι διαγράφει οριστικά τα δεδομένα διάγνωσης και υποστήριξης που συλλέγονται, κάθε 25 ώρες.

Η υπηρεσία VPN θα τροφοδοτείται από την Cloudflare. Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της υπηρεσίας “ασφαλές δίκτυο” είναι:

  • Κρυπτογραφεί τη σύνδεση: Κρυπτογραφεί τη σύνδεση στο Διαδίκτυο για να βοηθήσει στην προστασία των δεδομένων χρήστη από διαδικτυακές απειλές.
    Όταν χρησιμοποιείτε το Ασφαλές δίκτυο Microsoft Edge, τα δεδομένα σας δρομολογούνται από τον Edge μέσω κρυπτογράφησης για τη δημιουργία μιας ασφαλούς σύνδεσης, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε μια μη ασφαλή διεύθυνση URL που ξεκινά με HTTP. Αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των εισβολέων στα δεδομένα περιήγησής σας σε ένα κοινόχρηστο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.
  • Βοηθά στην αποτροπή παρακολούθησης στο Internet: Κρυπτογραφώντας την κίνηση Web απευθείας από τον Microsoft Edge, βοηθάει στην αποτροπή της υπηρεσίας παροχής Internet από το να συλλέγει τα δεδομένα περιήγησής σας, όπως λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες Web που επισκέπτεστε.
  • Διατηρεί την τοποθεσία σας ιδιωτική: Οι οντότητες στο Internet μπορούν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία και τη διεύθυνση IP σας για τη δημιουργία προφίλ και την αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων σε εσάς. Το Ασφαλές δίκτυο Microsoft Edge σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε με μια εικονική διεύθυνση IP που καλύπτει την πραγματική IP σας και αντικαθιστά τη γεωγραφική θέση σας με μια παρόμοια τοπική διεύθυνση ώστε να είναι πιο δύσκολο για τα προγράμματα παρακολούθησης στο Internet να σας παρακολουθούν κατά την περιήγησή σας.
  • Η χρήση είναι δωρεάν: Θα έχετε 1 gigabyte δωρεάν δεδομένων κάθε μήνα, όταν συνδέεστε στο Microsoft Edge με τον λογαριασμό σας στην Microsoft.

Η υπηρεσία ασφαλούς δικτύου του Edge δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Τουλάχιστον δεn είναι σε εμάς ούτε στην κανονική έκδοση ούτε στην έκδοση Canary. Μόλις όμως την κυκλοφορήσει η Microsoft, μια νέα καταχώρηση μενού θα είναι διαθέσιμη στο μενού τοy χάμπουργκερ που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.

edge secure netword

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι χρήστες θα πρέπει να συνδεθούν στον λογαριασμό τους Microsoft για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία VPN. Αν ενεργοποιήσετε την δυνατότητα αυτή θα απενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που θα κλείνετε το παράθυρο του Edge.

Οι χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιήσουν ξανά το Microsoft Edge Secure Network για την επόμενη περίοδο περιήγησής τους, εάν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Ένα εικονίδιο ασπίδας θα υποδεικνύει εάν η υπηρεσία είναι ενεργή.

Η εταιρεία δεν ανέφερε κανένα μοντέλο συνδρομής, αν ξεπεράσετε το 1 GB, ώστε να επιτρέψει στους χρήστες να επεκτείνουν την υπηρεσία πέρα ​​από το όριο των δωρεάν δεδομένων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Microsoft,Edge,VPN,Cloudflare,secure,ασφαλές,δίκτυο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).