Βρώμικο κόλπο της Microsoft για την προώθηση του Edge


Edge, Chrome ή Firefox; Η Microsoft φέρεται να δοκιμάζει μια νέα αλλαγή για την επερχόμενη έκδοση των Windows 10. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα ενοχλήσει οποιονδήποτε χρησιμοποιεί διαφορετικό browser από τον Microsoft Edge.

Ας δούμε γιατί: Η εταιρεία αποκάλυψε ότι “θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο κάθε click σε link που περιέχεται στην εφαρμογή Windows Mail θα ανοίγει στον Microsoft Edge.”Microsoft

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει το Chrome ή τον Firefox σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, η εταιρεία θα το αγνοήσει και θα σας αναγκάσει να δείτε τον Edge όταν κάνετε κλικ σε κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει μέσα στην εφαρμογή Mail.

Προφανώς πρόκειται για μια γελοία αλλαγή, η οποία είναι παρόμοια με αυτή που η Microsoft αναγκάζει τους χρήστες του Cortana να χρησιμοποιούν την αναζήτηση του Bing και να ανοίγουν αποτελέσματα στον Microsoft Edge αντί τα προγράμματα περιήγησης που έχουν οριστεί σαν προεπιλεγμένα.

“Όπως πάντα, προσβλέπουμε στην ανατροφοδότηση από την κοινότητα μας”, αναφέρει η Dona Sarkar της Microsοft σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Είμαι σίγουρος ότι η Microsοft δεν θα μείνει ευχαριστημένη με τα σχόλια των χρηστών για αυτή την εντελώς περιττή αλλαγή. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η εταιρεία δεν τα αγνοήσει.

Η Microsoft προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να αλλάξουν από το Chrome και τον Firefox στον δικό της browser Edge.

Η εταιρεία δημιούργησε μάλιστα ένα βίντεο για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της Google που αναφέρουν ότι ο Chrome προσφέρει περισσότερη διάρκεια ζωής στην μπαταρίας της συσκευής που τον χρησιμοποιεί. Η Microsoft συνεχίζει να χρησιμοποιεί και διάφορες άλλες ενοχλητικές διαφημίσεις εντός των Windows 10 για να προωθήσει τον Edge.

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες δεν φαίνεται να λειτουργεί, καθώς ο Google Chrome εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης στους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news