Microsoft: επιβεβαίωσε τα θέματα απόδοσης των NVM, SSD

Σε παλαιότερη δημοσίευση είχαμε αναφέρει ότι τα επηρεάζουν την ταχύτητα των μονάδων αποθήκευσης (, SSD, και ). Σήμερα η επιβεβαίωσε τις αναφορές που κυκλοφορούν.

Δεν επηρεάζονται όλοι από ατά τα ζητήματα, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι τα 11 επιβραδύνουν ιδιαίτερα την απόδοση των σκληρών, σε αντίθεση με το November 2021 Update των .nvme

Όχι μόνο κάνουν τους υπολογιστές πιο αργούς στην εκκίνηση, αλλά μερικοί παρατήρησαν επίσης ότι οι μονάδες αποθήκευσης έχουν πιο αργές λειτουργίες εισόδου και εξόδου ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, υπάρχει άλλο ένα σφάλμα που θα μπορούσε να μειώσει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής των δίσκων στα Windows 11.

Εάν επηρεάζεστε, τα Windows 11 θα λειτουργούν ελαφρώς πιο αργά από πριν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα Windows 11 θα μπορούσαν να μειώσουν την ταχύτητα εγγραφής των δίσκων έως και 45% και το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν μπορεί να φορτώσει εφαρμογές ή να ανοίξει γρήγορα φακέλους.

  HP Wolf Security διαπιστευτήρια πωλούνται την τιμή ενός πακέτου τσιγάρων

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί στο Feedback Hub, στο Twitter, στο Reddit και στο forum απαντήσεων της Microsoft. Όμως σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στην ανάπτυξη, η Microsoft διερευνά το ζήτημα και έχει κυκλοφορήσει ήδη μια επιδιόρθωση μέσω του Windows . Ωστόσο, η ενημέρωση είναι προς το παρόν προαιρετική.

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου, η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, και άρχισε να δοκιμάζει μια επιδιόρθωση με την προαιρετική ενημέρωση KB5007262.

Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν ότι το σφάλμα επηρεάζει την απόδοση όλων των δίσκων (NVMe, SSD, και HDD).

Πρόβλημα απόδοσης των Windows 11 παρουσιάζεται όταν είναι ενεργοποιημένη μια δυνατότητα που ονομάζεται “NTFS USN journal”. Στα Windows 11, αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη μόνο στο δίσκο C: από προεπιλογή και έτσι τα υπόλοιπα διαμερίσματα ή μονάδες δίσκου δεν επηρεάζονται.

Από τον αριθμό των αναφορών, φαίνεται ότι το σφάλμα δεν είναι ευρέως διαδεδομένο και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αργή υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος.

  Οκτώβριος 2022 Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό

Η Microsoft δεν επιβάλλει (ακόμα) τα Windows 11 στους χρήστες όπως έκανε όταν ανακοινώθηκαν τα Windows 10 το 2015. Τα Windows 11 παραμένουν προαιρετικά και επί του παρόντος τρέχουν σε ένα μικρό ποσοστό υπολογιστών.

Όσοι τα χρησιμοποιούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης θα πρέπει να περιμένουν να συμπεριληφθεί η προαιρετική ενημέρωση στις ενημερώσεις ασφαλείας που θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου. Εάν πιστεύετε ότι η συσκευή σας είναι πιο αργή από πριν, συνιστάται να εγκαταστήσετε την προαιρετική ενημέρωση (KB5007262).

NVM,SSD,Windows 11,Microsoft,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  3  =  9