Γνωρίστε το Microsoft Fluent Design System

Fluent Design System: Το επερχόμενο UI των Windows 10, είναι που ήδη γνωστό με το κωδικό του “Project Neon”, έχει πια και ένα επίσημο όνομα. Στο χθεσινό Build 2017, η Microsoft το παρουσίασε επίσημα και κυκλοφόρησε ένα ενημερωμένο SDK για τους προγραμματιστές των Universal App που υποστηρίζει νέα API. Τα νέα API που κυκλοφόρησαν για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη ονομάζονται “Microsoft Fluent Design System”.

Το Microsoft Fluent Design System πρόκειται να υλοποιήσει που χρησιμοποιούν στοιχεία του συστήματος Microsoft Fluent Design από το Windows 10 Fall Creators Update και μετά, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017. Microsoft Fluent Design System

Ορισμένες εφαρμογές στα πρόσφατα builds του προγράμματος Windows Insider χρησιμοποιούν ήδη τμήματα του UI με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού.

Βασικά στοιχεία που θα απαρτίζουν το Microsoft Fluent Design θα είναι τα παρακάτω:

Υλικό ή Material: Μια γραφική λύση που θα μιμείται την αίσθηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα πράγματα γύρω μας.

Κίνηση ή Motion: Ένα σύνολο κινούμενων σχεδίων που θα δίνουν μια ιδέα για το πώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν τα νέα στοιχεία UI όπως ένα μενού εφαρμογών που ανοίγει ή τραβάει την προσοχή του χρήστη με controls και flyouts που θα εμφανίζονται στην οθόνη.

Φως ή Light: Θα αναδεικνύει σημαντικά κουμπιά και χαρακτηριστικά για να τραβήξει την προσοχή του χρήστη.

Βάθος ή Depth: Οι κινούμενες εικόνες θα δημιουργούν μια εντύπωση ανοίγματος του επόμενου επιπέδου ή κάποιου άλλου στρώματος δεδομένων.

Για να κατανοήσετε τις παραπάνω ιδέες που θα βασίζεται το Microsoft Fluent Design System, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Η μάλιστα δημιούργησε μια νέα , http://fluent.microsoft.com/, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες.

Εάν είστε προγραμματιστής εφαρμογών, ίσως θέλετε να αποκτήσετε το ενημερωμένο SDK από την σελίδα προγραμματιστών του Windows Insider.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).