Είναι επίσημο Η Microsoft σκοτώνει το Control Panel

Σήμερα έγινε επίσημη είδηση, η φήμη που ήθελε την Microsoft να σταματάει το Control Panel από τα Windows. Ουσιαστικά η Microsoft επιθυμεί να μάθουμε τις νέες ρυθμίσεις και να ξεχάσουμε όλα τα άλλα εργαλεία διαχείρισης του PC.

control panel

Ο κ. Gabriel Aul, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος, WDG Engineering Systems team στη Microsoft και ο εκπρόσωπος για το πρόγραμμα των Windows Insiders, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο κλασικός Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) είναι έτοιμος να πεθάνει στο εγγύς μέλλον:

Η ύπαρξη δύο διαφορετικών εφαρμογών σημαίνει περισσότερη πολυπλοκότητα κώδικα και χρήση του δίσκου / μνήμη. Η γνωριμία με το ένα είναι πιο λιτή.

Αυτό είναι πράγματι άσχημα νέα για όλους τους χρήστες που προτιμούσαν να χρησιμοποιούν το κλασικό πίνακα ελέγχου και απέφευγαν να  χρησιμοποιούν την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

Προσωπικά, βρίσκω το κλασικό Πίνακα Ελέγχου πιο γρήγορο, πιο προηγμένο, πιο κατάλληλο για το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, και καλύτερα οργανωμένο από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η

εφαρμογή Ρυθμίσεις είναι πιο αργή και απαιτεί περισσότερα κλικ ή πληκτρολόγηση να αλλάξει κάτι, επειδή είναι οργανωμένη σε κατηγορίες και σελίδες. Επίσης, απαιτεί περισσότερη κύλιση λόγω της σχεδίασης της για να είναι φιλική σε προϊόντα αφής και πολλές από τις ρυθμίσεις απλοποιούνται, κατά τρόπον ώστε ορισμένες προηγμένες ρυθμίσεις να έχουν εξαλειφθεί.

Οι έλεγχοι του Metro που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή ρυθμίσεων που δεν είναι καθόλου φιλικοί για το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο και τη χρήση τους ακόμη και τα χρώματα είναι καταθλιπτική. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις είναι αποδεκτή για συσκευές αφής, αλλά για τους χρήστες με το κλασικό πληκτρολόγιο + ποντίκι, είναι μια καταστροφή.

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση σε Windows 10, αναμένεται το Νοέμβριο του 2015. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς ο Πίνακας Ελέγχου θα αφαιρεθεί από τα Windows 10, αλλά ξέρουμε ότι το νέο μενού Έναρξη δεν έχει κάποιο αντίστοιχο link για το Control panel, για το ανοίξετε.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).