Οι Microsoft και Zoom είναι οι περισσότερο phishing εταιρείες για το 2020

Φαίνεται ότι για το 2020 οι απατεώνες του προτίμησαν να προσποιηθούν τις εταιρείες Microsoft και Zoom για να αναζητήσουν θύματα μέσω της τακτικής phishing.

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Έχετε δει πιθανότατα αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ένας απατεώνας προσποιείται ότι είναι μία συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες εταιρείες έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση στις πλαστοπροσωπίες; Όπως αποδεικνύεται, το 2020 ήταν η χρονιά της απάτης που σχετίζεται με τη Microsoft και το Zoom, αφού η πανδημία του COVID-19 άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο.

Γιατί οι απατεώνες λάτρεψαν τη Microsoft και το Zoom το 2020.
Το AtlasVPN ανέφερε για το πώς λειτούργησαν οι απατεώνες το 2020 και ποιες εταιρείες επέλεξαν ως πρόσχημα. Το 69,77 τοις εκατό των απατεώνων πλαστοπροσωπούσε τη Microsoft, ενώ το Zoom κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 9,3% του μεριδίου.

Γιατί όμως η Microsoft και το Zoom πήραν τις κορυφαίες θέσεις; Αν σκεφτείτε τα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν το 2020, το μεγαλύτερο ήταν μακράν η παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 και η ώθηση των ανθρώπων να εργάζονται στο σπίτι.

Φαίνεται ότι οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στη σκηνή των απομακρυσμένων συνεδριάσεων ήταν για το 2020 το Microsoft Teams και το Zoom. Γιαυτό και οι δύο εταιρείες προτιμήθηκαν από τους απατεώνες.

Έτσι, εν μέσω του πανικού των χρηστών που προσπαθούσαν να οργανωθούν στο διαδίκτυο, οι απατεώνες άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μιμούνται τη Microsoft και το Zoom. Δεδομένου ότι οι υπάρχουν αρκετοί που εξακολουθούν να μην είναι καλοί γνώστες της τεχνολογίας, ήταν πιθανό να πέσουν θύματα ενός ψεύτικου email.

Ως εκ τούτου, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Microsoft και το Zoom θα μειωθούν σε δημοτικότητα ανάμεσα στους scammer, καθώς η πανδημία του COVID-19 λογικά θα αρχίσει να υποχωρεί το . Η Microsoft μπορεί να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή, καθώς οι απατεώνες απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν το της εταιρείας και για άλλες επιχειρήσεις, όπως τεχνικής ς.

Όσο αναφορά το Zoom θα εξαρτηθεί από αν οι χρήστες θα παραμείνουν με το Zoom ή θα πάνε σε άλλη υπηρεσία για τηλεδιασκέψεις. Και λογικά οι απατεώνες θα μετακινηθούν και αυτοί ακολουθώντας τα στατιστικά χρήσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).