Η Microsoft κρύβει την μπροστινή κάμερα κινητών και tablet κάτω από την οθόνη


Η Microsoft έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μοναδική λύση για την κάμερα σε τηλέφωνα και tablet Surface. Την κρύβει κάτω από την οθόνη.

microsoft smartphone

Αν και οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablets εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με την ποιότητα της μπροστινής κάμερας, το 2022 πιθανά θα είναι η χρονιά που οι κάμερες αυτές θα κρυφτούν κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με το LetGoDigital, η Microsoft έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μοναδική λύση την οποία ονομάζουν Κάμερα Λογότυπου (Logo Camera).

Η λύση τους χρησιμοποιεί 4 κάμερες, εκ των οποίων κάθε κάμερα είναι μονοχρωματική και συντονισμένη σε ένα από τα 4 κύρια χρώματα του λογότυπου της Microsoft. Αυτό το κόλπο επιτρέπει στις κάμερες στην οθόνη να είναι αόρατες. Επιπρόσθετα, η Microsoft χρησιμοποιεί τα 4 αυτά χρώματα του λογότυπού της ως φίλτρο χρώματος για τις κάμερες, και τα καθιστά ενεργά μόνο όταν η κάμερα είναι ενεργή.

microsoft surface under screen logo camera

Έτσι επάνω στην οθόνη θα φανεί ένα μοτίβο χρωμάτων, το οποίο στην περίπτωση της Microsoft θα αποτελούσε βολικά το λογότυπο της εταιρείας. Αυτό φυσικά θα λειτουργούσε, επίσης βολικά, ως ενεργός δείκτης μίας ενεργής κάμερας, ο οποίος είναι σημαντικός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά με αδιάκριτες κάμερες κάτω από την οθόνη.

Δεν ξέρουμε πως μία άλλη εταιρεία θα μπορούσε να φέρει αυτά τα βασικά χρώματα στα μέτρα της, αλλά όσο αναφορά την MIcrosoft είναι σίγουρα μια πολύ μοναδική προσέγγιση. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας μπορείτε να το δείτε από εδώ.

Σημείωση: Η είδηση μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη, γιατί όσο και να ψάξαμε στο Τμήμα Πατεντών της Αμερικής δεν βρήκαμε το συγκεκριμένο serial number της πατέντας. Οι φωτογραφίες είναι προϊόν επαγγελματία γραφίστα που τις δημιούργησε εκ του μηδενός, σύμφωνα με την φαντασία του και με βάση το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news