Η Microsoft κρύβει την μπροστινή κάμερα κινητών και tablet κάτω από την οθόνη

Η Microsoft έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μοναδική λύση για την κάμερα σε τηλέφωνα και Surface. Την κρύβει κάτω από την οθόνη.

microsoft smartphone

Αν και οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablets εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προ σχετικά με την ποιότητα της μπροστινής κάμερας, το 2022 πιθανά θα είναι η χρονιά που οι κάμερες αυτές θα κρυφτούν κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με το LetGoDigital, η Microsoft έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μοναδική λύση την οποία ονομάζουν Κάμερα Λογότυπου (Logo ).

Η λύση τους χρησιμοποιεί 4 κάμερες, εκ των οποίων κάθε κάμερα είναι μονοχρωματική και συντονισμένη σε ένα από τα 4 κύρια του λογότυπου της Microsoft. Αυτό το κόλπο επιτρέπει στις κάμερες στην οθόνη να είναι αόρατες. Επιπρόσθετα, η Microsoft χρησιμοποιεί τα 4 αυτά χρώματα του λογότυπού της ως φίλτρο χρώματος για τις κάμερες, και τα καθιστά ενεργά μόνο όταν η κάμερα είναι ενεργή.

microsoft surface under screen logo camera

Έτσι επάνω στην οθόνη θα φανεί ένα χρωμάτων, το οποίο στην περίπτωση της Microsoft θα αποτελούσε βολικά το λογότυπο της εταιρείας. Αυτό φυσικά θα λειτουργούσε, επίσης βολικά, ως ενεργός δείκτης μίας ενεργής κάμερας, ο οποίος είναι σημαντικός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά με αδιάκριτες κάμερες κάτω από την οθόνη.

Δεν ξέρουμε πως μία άλλη εταιρεία θα μπορούσε να φέρει αυτά τα βασικά χρώματα στα μέτρα της, αλλά όσο αναφορά την MIcrosoft είναι σίγουρα μια πολύ μοναδική προσέγγιση. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας μπορείτε να το δείτε από εδώ.

Σημείωση: Η είδηση μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη, γιατί όσο και να ψάξαμε στο Τμήμα Πατεντών της Αμερικής δεν βρήκαμε το συγκεκριμένο serial number της πατέντας. Οι φωτογραφίες είναι προϊόν επαγγελματία γραφίστα που τις δημιούργησε εκ του μηδενός, σύμφωνα με την φαντασία του και με βάση το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
Microsoft,camera,smartphone,tablet

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).