Η Microsoft κυκλοφόρησε το .NET 5.0

Η Microsoft κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου την τελική έκδοση .NET 5.0. Η νέα έκδοση της εταιρείας είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS, Linux και ARM.

Η Microsoft με την κυκλοφορία του .NET 5.0 υπόσχεται ότι η νέα έκδοση βελτιώνει την απόδοση, περιλαμβάνει βελτιώσεις ς και επισημαίνει ότι τα Windows ARM64 και WebAssembly προστέθηκαν στις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του εικονικού .NET Conf 2020 σχεδιασμένο ειδικά για να παρέχει στους προγραμματιστές πληροφορίες σχετικά με τις νέες κυκλοφορίες. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης τα ASP.Net Core, EF Core, C#9 και F#5 στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Η Microsoft παρουσίασε το .NET 5.0 τον Μάιο του 2019 με την πρόθεση να κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του τον Νοέμβριο του 2020. Νέες σημαντικές εκδόσεις του .NET θα κυκλοφορούν μία φορά το χρόνο και μάλιστα τον μήνα Νοέμβριο. Η επόμενη μεγάλη έκδοση, .NET 6.0, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2021. Η Microsoft ονομάζει το .NET 5.0 ως τρέχουσα κυκλοφορία και θα το υποστηρίξει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 (περίπου τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του .NET 6.0).

Απαιτείται Visual Studio 16.8 ή μεταγενέστερη έκδοση για τη χρήση του .NET 5.0 σε υπολογιστές Windows. Οι προγραμματιστές Mac OS χρειάζονται την τελευταία έκδοση του Visual Studio για Mac, την C# και την υποστήριξη Visual Studio. NET 5.0.

Η Microsoft δημοσίευσε μια λεπτομερή για το .NET 5.0 που μπορείτε να διαβάσετε από εδώ.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο λήψης του Dot Net.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your !

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).