Η Microsoft αγοράζει το LinkedIn για 26,2 δις δολάρια

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ότι αγοράζει το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn για 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με το LinkedIn ή πώς θέλει να το ενσωματώσει στις υπηρεσίες της, αλλά σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο CEO της Microsoft κ. Satya Nadella διαβεβαίωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα διατηρήσει “ξεχωριστό brand name, τον πολιτισμό και την ανεξαρτησία του”.Microsoft LinkedIn

Επιπλέον, ο Jeff Weiner, ο οποίος είναι τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedΙn, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας, αλλά από τώρα και στο εξής θα αναφέρεται απευθείας στον CEO της Microsoft Satya Nadella.

“Η ομάδα του LinkedIn έχει αναπτύξει μια φανταστική επιχείρηση με επίκεντρο τη σύνδεση των επαγγελματιών του κόσμου,” ανέφερε ο Nadella. “Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn, όπως και του Microsoft Office 365 και του Dynamics καθώς επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο και οργάνωση στον πλανήτη.”

Η Microsoft αποκάλυψε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά της LinkedΙn, την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει σήμερα περίπου 440 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ο Satya Nadella έχει σαφώς σαν στόχο την ένταξη τους στο Office 365 και άλλες επιχειρηματικές λύσεις για τη σύνδεση των χρηστών στο χώρο εργασίας, και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη του αγορά από τότε που ανέλαβε τα ινία της Microsoft.

“Ακριβώς όπως έχουμε αλλάξει τον τρόπο που συνδέεται ο κόσμος, αυτή η σχέση με τη Microsoft, και τον συνδυασμό του cloud με το δίκτυο του LinkedΙn, μας δίνει τώρα την ευκαιρία να αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος,” δήλωσε ο Weiner στο σημερινό δελτίο τύπου.

“Τα τελευταία 13 χρόνια, έχουμε τη μοναδική θέση να συνδέουμε επαγγελματίες για να γίνουν πιο παραγωγικοί και επιτυχείς, και ανυπομονώ να οδηγήσω την ομάδα μας στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).