Ποια εφαρμογή της Microsoft έχει χαρακτηριστικά malware;

Μα είναι δυνατόν; Malware από την ; Οι χρήστες υπολογιστών που τρέχουν παλαιότερη έκδοση των Windows, που εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τη Microsoft, προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να σταματήσουν την εφαρμογή Get Windows 10 που θέλει σώνει και καλά να αναβαθμίσει το σύστημά τους σε Windows 10.

Αυτοί που τους άρεσε η ιδέα μιας ς σε Windows 10 έχουν αναβαθμίσει τα συστήματά τους ήδη, ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν να λήξει η προσφορά για να σταματήσουν τα προβλήματά τους.

Εδώ να αναφέρουμε βέβαια ότι η λήξη της προσφοράς δεν είναι και κάτι που θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, καθώς η Microsoft συνεχίζει να θέλει να εγκαταστήσει το νέο της λειτουργικό σε όσα περισσότερα συστήματα γίνεται, για να πιάσει τον υπέρ-αισιόδοξο στόχο του 1 δισεκατομμυρίου συσκευών με Windows 10 μέχρι το 2017.microsoft malware

Η Microsoft μέχρι σήμερα εφάρμοσε αρκετές τακτικές προώθησης του νέου λειτουργικού σε συστήματα που τρέχουν με Windows 7 και 8, ανεξάρτητα από το αν η αναβάθμιση απορρίφθηκε μία ή ακόμα και περισσότερες φορές από τον χρήστη.

Εκτός από αυτή την πίεση για αναβάθμιση, η Microsoft έχει κάνει πολλές φορές αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και στη λειτουργικότητα της εφαρμογής Get Windows 10.

Έτσι εκτός από την εμφανέστατη απουσία των επιλογών απόρριψης της ενημέρωσης στο interface του προγράμματος, η Microsoft φέρεται να χρησιμοποιεί τακτικές adware ή ακόμη και κακόβουλου λογισμικού (malware) για να κάνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε Windows 10.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η εφαρμογή Get Windows 10 έχει πολλά χαρακτηριστικά malware.

Malware, σύμφωνα με την Wikipedia, είναι “κάθε λογισμικό που χρησιμοποιείται για να διακόψει λειτουργίες του υπολογιστή, να συγκεντρώσει ευαίσθητες πληροφορίες, να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή να εμφανίσει ανεπιθύμητα διαφημιστικά”.
Εδώ να προσθέσουμε ότι κακόβουλο μπορεί να θεωρηθεί κάθε λογισμικό που εξαναγκάζει τον τελικό χρήστη να κάνει πράγματα που δεν θέλει, για να επωφεληθεί κάποιος άλλος. Σε αυτή την περίπτωση επωφελείται η Microsoft φυσικά.

Ένας συνήγορος του διαβόλου, θα μπορούσε να πει ότι και ο τελικός χρήστης επωφελείται με το super duper , αλλά και πάλι: “Εγώ θέλω το αρχαίο Windows 7!”

Πώς να αποκαλέσουμε λοιπόν ένα πρόγραμμα που τρέχει στο σύστημά μας, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό εντελώς, και το οποίο δεν εμφανίζει μια σαφή “όχι δεν θέλω να αναβαθμίσω”;

Έχουμε ήδη δει μηνύματα του Get Windows 10 χωρίς καμία τέτοια επιλογή. Στην αρχή πολλοί πίστευαν ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν προήλθε από λάθος της Microsoft, όπως είχε ισχυριστεί στην αρχή η εταιρεία.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω screenshot και βρείτε τον τρόπο να ακυρώσετε τη διαδικασία αναβάθμισης.get windows 10

Η κυριότερη αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του Get Windows 10 είναι ότι το κουμπί κλεισίματος (x) δεν εμποδίζει πια την αναβάθμιση.

Στην πραγματικότητα, απλά κλείνει το παράθυρο, αλλά η αναβάθμιση εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένη αν δεν έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή το Never10 ή το GWX.

Το πρόβλημα λοιπόν με την παραπάνω διαπίστωση είναι ότι η Microsoft τροποποίησε σκόπιμα τη διαδικασία για να αναγκάσει περισσότερους χρήστες να αναβαθμίσουν σε Windows 10, ακόμα και αν δεν θέλουν.

Σας φαίνεται για malware;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).