Βοηθάνε τα “λάθη” της Microsoft; Tα νούμερα υιοθέτησης του Windows 10


Οι αναβαθμίσεις σε Windows 10 αυξάνονται, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό, αλλά τον τελευταίο μήνα, το νέο λειτουργικό σύστημα κατάφερε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα νούμερα υιοθέτησης του.

Ο Μάιος ήταν ένας μήνας γεμάτος από κριτικές που είχαν σαν στόχο τη πολύ επιθετική πολιτικής του Windοws 10 από τη Microsoft. Αυτό προέκυψε κυρίως επειδή πάρα πολλοί χρήστες αναγκάστηκαν να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό σύστημα γιατί η εταιρεία δεν τους άφησε άλλη επιλογή. windows 10

Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η Microsoft προγραμμάτισε αυτόματα την αναβάθμιση σε Windοws 10 σε ένα μεγάλο αριθμό υπολογιστών, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν ότι το παράθυρο αναβάθμισης δεν είχε επιλογές ακύρωσης.

Όπως αποδεικνύεται αυτή η τακτική αποδίδει καρπούς, καθώς τα Windοws 10 κατόρθωσαν να αυξήσουν το μερίδιό τους σε επίπεδα ρεκόρ τον τελευταίο μήνα.

Τα στοιχεία που παρέχονται από την StatCounter για το μήνα Μάιο δείχνουν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα Windows 10 κατάφεραν να φτάσουν στο 19,98 τοις εκατό του μεριδίου της αγοράς, ενώ τα Windows 7 εξακολουθούν να προηγούνται με ένα 43.28 τοις εκατό. Όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα, Windows ή μη, είναι πολύ πίσω και κάτω από το 10%.

Στην Ευρώπη, τα Windows 10 έχουν ένα πολύ καλύτερο ποσοστό και είναι ήδη στο 24,58%, αλλά εξακολουθούν να είναι πίσω από τα Windows 7, τα οποία κυριαρχούν στα charts με 38,98%.

Το Mac OS X είναι στην τρίτη θέση με 11.21%. Η διαφορά μεταξύ του Windows 10 και του Windows 7 στην Γηραιά Ήπειρο είναι επομένως μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι η αντιστροφή των θέσεων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην Ευρώπη από ό, τι σε άλλες αγορές.windows-10

Στη Βόρεια Αμερική, τα Windows 7 τρέχει στο 36,7% των υπολογιστών ενώ τα Windows 10 προηγούνται με 22,64 τοις εκατό. Το OS X είναι και πάλι στην τρίτη θέση με 15,77 τοις εκατό.

Η τεράστια αγορά της Ασίας όμως είναι που καθορίζει τους νικητές: Η Ασία είναι η μόνη αγορά όπου τα Windows 10 είναι ακόμα με πολύ χαμηλά νούμερα, καθώς τα Windows 7 τροφοδοτούν το 50,8 τοις εκατό των τοπικών υπολογιστών. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έρχεται δεύτερο με μόλις ένα 15,25%, και είναι κοντά στα Windows XP, τα οποία εξακολουθούν να τρέχουν στο 9,2% των υπολογιστών.windows-10 asia

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news