Η Microsoft απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για Multi-OS booting

Η Microsoft απέκτησε πρόσφατα ένα σημαντικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Multi-OS booting) που σχετίζεται με τα λειτουργικά συστήματα και τον τρόπο που τρέχουν σε κινητές συσκευές. Πολλοί ανέφεραν ότι η εταιρεία κατοχύρωσε το Multi-OS booting για να τρέχει Android και Windows Phone στην ίδια συσκευή, το οποίο αν και αλήθεια, είναι μια πολύ απλοϊκή προσέγγιση για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Παρακάτω θα δούμε όμως τι μπορεί να κάνει η Microsoft στη πραγματικότητα.microsoft Multi-OS booting

Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ με αριθμό 9003173 καταχωρήθηκε στη Microsoft πριν από δύο ημέρες, με τον τίτλο “Multi-OS (operating system) boot via mobile device”. Σε αυτό, οι τεχνικοί και οι δικηγόροι της Microsoft περιγράφουν έναν τρόπο για χρήση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων και παροχή διαφορετικών λειτουργιών σε κινητές συσκευές. Αυτό δεν είναι το ίδιο με ένα απλό Multi-OS booting με Android και Windows, όπως πολλοί έσπευσαν να αναφέρουν.Multi-OS booting

Η «καινοτομία», όπως περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιτρέπει σε ένα χρήστη να επιλέξει το λειτουργικό σύστημα που επιθυμεί για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών. Για παράδειγμα, αντί για την εκκίνηση των Windows σε μια συσκευή, ο ιδιοκτήτης της συσκευής μπορεί πρώτα να ξεκινήσει με ένα lite λειτουργικό σύστημα που του επιτρέπει για παράδειγμα να καλέσει γρήγορα έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, αντί να χρειάζεται να περιμένει το πλήρες λειτουργικό σύστημα να φορτώσει.

Ομοίως, φανταστείτε να πατήσετε το κουμπί της κάμερας σε ένα τηλέφωνο που είναι απενεργοποιημένο: η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει ένα μέρος του OS για να τρέξει μια απλή φωτογραφική μηχανή, κάτι που θα επιτρέψει στο χρήστη να πάρει γρήγορα τις φωτογραφίες που επιθυμεί, χωρίς να ενεργοποιήσει το τηλέφωνο.

Η συσκευή, ή μάλλον το bootloader, θα είναι επίσης σε θέση να εκκινήσει μόνο μέρος ενός λειτουργικού συστήματος ανάλογα με τις ακριβείς ανάγκες του χρήστη.

Κατά κάποιο τρόπο, το Multi-OS booting θυμίζει τον τρόπο που λειτουργεί το Xbox One. Η κονσόλα λειτουργεί δύο μέρη ενός λειτουργικού συστήματος που τρέχουν σε ένα πυρήνα των Windows NT. Το ένα μέρος του λειτουργικού συστήματος διαχειρίζεται τα παιχνίδια και το άλλο τις εφαρμογές.

Επίσης σύμφωνα με το Neowin, είναι αξιοσημείωτη η ιδέα ότι αυτά τα λειτουργικά συστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μέσω Cloud.

Εν τω μεταξύ, για ταχύτερους χρόνους εκκίνησης, χαμηλότερη κατανάλωση πόρων, ειδικές δράσεις (μόνο για την εκκίνηση της κάμερας) μπορεί να χρησιμοποιηθούν νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης μεταξύ των λειτουργικών μιας συσκευής, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση και τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Φυσικά, όλα αυτά είναι πολύ αφηρημένα και είναι πολύ μακριά από τις συσκευές που βρίσκονται στην παραγωγή, αλλά η αρχή φαίνεται ότι έχει γίνει. Αν δούμε την Microsoft να συνεργάζεται με την Google για την ανάπτυξης μιας τέτοιας συσκευής, τότε πια θα τα έχουμε δει όλα!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).