Η Microsoft σκοτώνει τον Internet Explorer

Η Microsoft κάνει περαιτέρω βήματα για να σκοτώσει τον παλαιό για το νέο προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium.

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τον Internet Explorer εδώ και χρόνια, ωστόσο εξακολουθεί να έχει μερίδιο αγοράς σχεδόν 5% στη χρήση του προγράμματος περιήγησης.

Όμως σύντομα η Microsoft θα λάβει πιο ενεργά μέτρα για να κόψει την πρόσβαση στον Internet Explorer.

Η προσπάθεια απαγκίστρωσης από τον Internet Explorer έχει ήδη λάβει μέτρα, όπως όταν ο Internet Explorer επισκέπτεται έναν ιστότοπο που δεν είναι συμβατός, η Microsoft ανοίγει αυτόματα τον Microsoft Edge και προσπαθεί να συνεχίσει τη περιήγηση μέσα από αυτόν.

Η λίστα των ιστότοπων που δεν είναι συμβατοί με τον Internet Explorer επί του παρόντος περιέχει 1.156 ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των , Facebook, Instagram, , Microsoft Teams, ESPN, Yahoo και πολλών άλλων.

Αυτή η ανακατεύθυνση γίνεται μέσω μίας υπηρεσίας βοήθειας του προγράμματος περιήγησης του Internet Explorer με το όνομα “IEtoEdge BHO”, που είναι εγκατεστημένη εδώ: C:\Program Files(x86)\Microsoft\Edge\Application\[Edge_version]\BHO.

Κατά την περιήγηση στον Ιστό, το BHO θα ελέγξει εάν ένας είναι συμβατός με τον Internet Explorer. Εάν δεν είναι, το BHO θα ανοίξει αυτόματα τον ιστότοπο στον Microsoft Edge, ο  οποίος θα εμφανίσει ένα που θα αναφέρει, “Αυτός ο ιστότοπος δεν λειτουργεί με τον Internet Explorer!” όπως φαίνεται παρακάτω.

Ταυτόχρονα το Microsoft Edge θα ζητήσει επίσης από τους χρήστες να μετεγκαταστήσουν τις ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τα cookie του Internet Explorer στον Microsoft Edge.

Εκτός από τις ανακατευθύνσεις, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να απενεργοποιήσει την υποστήριξη για τον Internet Explorer σε διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει η Microsoft.

Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς εταιρικούς πελάτες, η Microsoft προειδοποιεί ότι από τις 13 Νοεμβρίου, ο Internet Explorer δεν θα συνδέεται πλέον σε λογαριασμούς της Microsoft.

Σε μια δημοσίευση ιστολογίου τον Αύγουστο, η Microsoft δήλωσε επίσης ότι το Microsoft Teams δεν θα υποστηρίζει πλέον τον Internet Explorer 11 από τις 30 Νοεμβρίου.

Η Microsoft θα τερματίσει τελικά κάθε υποστήριξη για τον Internet Explorer σε όλες τις υπηρεσίες της στις 17 Αυγούστου του 2021.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your !

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).