Δήλωση της Microsoft: δεν βοηθάμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η Microsoft είναι μια από τις εταιρείες της οποίας το όνομα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα κατασκοπείας, κυρίως μετά τις αποκαλύψεις του Eduard Snowden που είχαν σαν στόχο τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπεύθυνοι της Micrοsoft έχουν αρνηθεί κάθε συμμετοχή σε τέτοιου είδους projects, δηλώνοντας δυνατά και καθαρά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ότι κάθε φορά που της ζητήθηκε να μοιραστεί στοιχεία και δεδομένα των χρηστών της, το έκανε μόνο μετά τη λήψη κάποιας δικαστικής απόφασης.

microsoft privacy

Σήμερα, ένας εκπρόσωπος της Micrοsoft σχολίασε τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία έχει εγκαταστήσει backdoors στο λογισμικό της, εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε καταστρέψει τις δραστηριότητές τους σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο The Aspen Institute περασμένη εβδομάδα, ο Scott Charney, εταιρικός αντιπρόεδρος της Trustworthy Computing της Microsoft, εξήγησε ότι δεν έχει ζητηθεί ποτέ από την Microsoft από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία να εγκαταστήσει backdoors στο λογισμικό της.

Ερωτηθείς δεν αν το Skype ήταν ένας από τους πιθανούς στόχους της κυβέρνησης, ο Charney δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της και τα στοιχεία των χρηστών της, παρά μόνο όταν το απαιτήσει κάποιο δικαστήριο.

Ο Charney εξήγησε ότι η εγκατάσταση ενός backdoor στο λογισμικό τους, χωρίς την εντολή της κυβέρνησης είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση για τη Micrοsoft, κυρίως επειδή μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητές της σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν ήθελε θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά το λογισμικό τους.

Αυτά ήταν τα νέα. Όσο για τα συμπεράσματα, αυτά είναι δικά σας. Δεν θα περιμέναμε βέβαια από τον κ. Scott Charney, ή οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο της Microsoft να παραδεχτεί καμία συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εξάλλου το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Κάτι τέτοιο θα είχε άμεσες επιπτώσεις στις “δραστηριότητες” της εταιρείας. Οι “δραστηριότητες” είναι μια πιο κομψή λέξη για το “πωλήσεις.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).