Η Microsoft διέκοψε την πώληση ebooks από το Microsoft Store


Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε εντελώς την κατηγορία ebooks στο Microsoft Store. Οι πελάτες του Microsoft Store δεν μπορούν από σήμερα να αγοράζουν νέα ηλεκτρονικά βιβλία, καθώς η κατηγορία δεν περιλαμβάνεται πλέον στο Κατάστημα.

ebooks

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, οι πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει ηλεκτρονικά βιβλία από το Microsoft Store, θα χάσουν την πρόσβαση σε αυτά τα βιβλία από τον Ιούλιο του 2019. Η Microsoft θα προβεί σε πλήρη επιστροφή χρημάτων προς τους πελάτες της, για τα αγορασθέντα ebooks, υπό τον όρο ότι η αρχική μέθοδος πληρωμής εξακολουθεί να ισχύει. Ο πελάτης που ο αρχικός τρόπος πληρωμής του δεν είναι πλέον έγκυρος, καθώς και οι πελάτες που πλήρωσαν χρησιμοποιώντας δωροκάρτες ή credits, δεν θα λάβουν καμία πίστωση από το Microsoft Store.

Τα επί πληρωμή και τα δωρεάν ebooks, θα αφαιρεθούν εντελώς από τον Ιούλιο του 2019. Οι πελάτες μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία τους και τις σημειώσεις  τους μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Οι πελάτες που πρόσθεσαν σημειώσεις στα βιβλία, θα λάβουν επιπλέον $25 πίστωση στο λογαριασμό τους, στην Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση δεν αφορά την Ελλάδα, καθώς η Microsoft είχε δώσει πρόσβαση στην κατηγορία ebooks μόνο στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κλείσιμο της κατηγορίας αφορά έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Η κατηγορία των βιβλίων δεν είναι η πρώτη που κατάργησε η Microsoft από το Store. Η εταιρεία παλαιότερα διέκοψε το Groove Music και Music Pass το 2017.

Η διακοπή της πώλησης ebooks από την Microsoft, δείχνει ότι οι ηλεκτρονικές αγορές μπορεί να είναι μεν βολικές, αλλά μπορεί να χάσετε την πρόσβαση σας σε ψηφιακά προϊόντα ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι μόνο οι μικρές εταιρείες που θέτουν τις αγορές σας σε κίνδυνο. Εάν μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του κόσμου δεν μπορεί να υποστηρίξει μία ολόκληρη κατηγορία αγορών, τότε οποιαδήποτε εταιρεία θα μπορούσε να βαρέσει ανά πάσα στιγμή κανόνι.

Για τη Microsoft, είναι η δεύτερη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων που κλείνει στο κατάστημα. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Κατάστημα για την αγορά ψηφιακών παιχνιδιών, εφαρμογών ή άλλων μέσων, ενδέχεται να αναρωτηθούν εάν είναι καλή ιδέα να κάνουν αγορές στο αυτό. Και γενικά η εταιρεία δείχνει να παραιτείται από πολλά καταναλωτικά προϊόντα, καθώς το Windows Phone είναι ένα άλλο παράδειγμα της αλλαγής στην πολιτική της. Άραγε πώς θα είναι τα πράγματα μέσα σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα;

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news