Νέες μηνύσεις στη Microsoft για τα Windows 10


Τρεις κάτοικοι του Illinois κατέθεσαν μήνυση κατά της Microsoft για την απώλεια δεδομένων και βλάβες στους υπολογιστές τους, κατά την αναβάθμιση σε Windows 10.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Microsoft άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους πελάτες της, για την αναβάθμιση σε Windows 10. Οι καταγγελίες που κατατέθηκαν αυτή τη φορά αφορούν αυτή τη συμπεριφορά της εταιρείας και δείχνουν να είναι πολύ καλά τεκμηριωμένες. Windows 10

Οι συγκεκριμένες μηνύσεις κατηγορούν τη Microsoft για χάσιμο χρόνου των χρηστών, χάσιμο χρημάτων, κατεστραμμένο λογισμικό, hardware, και ψυχική οδύνη για όλα αυτά μετά την αναβάθμιση σε Windows 10.

Προς το παρόν έχουν μαζευτεί 100 χρήστες του λειτουργικού και με μηνύσεις διεκδικούν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση, εκτός των εξόδων της δίκης και των τόκων.

Η κύρια καταγγέλλουσα, Stephanie Watson, αναφέρει ότι δεν επέλεξε ποτέ να κάνει την αναβάθμιση σε Windows 10 και ότι όταν συνέβη έχασε τα δεδομένα της δουλειά της. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην εταιρεία Geek Squad για την επισκευή του υπολογιστή της. Η εταιρεία όμως δεν μπορούσε να επιλύσει το θέμα με «απόλυτη επιτυχία», και έτσι αγόρασε ένα άλλο σύστημα.

Ο Robert Saiger αναφέρει ότι αποδέχθηκε την αναβάθμιση, αλλά ισχυρίζεται ότι έχασε δεδομένα, «χρόνο και χρήμα, και ότι όλα έγιναν χειρότερα, όταν επιχείρησε να ανακτήσει τα δεδομένα του».

Ο Howard Goldberg ενέκρινε επίσης την αναβάθμιση αλλά αναφέρει ότι ο “υπολογιστής υπέστη ζημιές” καθώς τα Windows 10 δεν εγκαταστάθηκαν σωστά. Ο Goldberg πλήρωσε κάποιον να επισκευάσει τον υπολογιστή του γιατί ήταν εκτός εγγύησης και διεκδικεί τα χαμένα του δεδομένα, χρόνο και χρήμα, αλλά και τον ίδιο τον υπολογιστή του.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι τα Windows 10 είναι ένα καταναλωτικό προϊόν σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, και κατηγορεί τη Microsoft ότι ήταν ενήμερη για το ότι η αναβάθμιση θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια δεδομένων και ζημιά στο hardware.

Οι καταγγέλλοντες έχουν σαν στόχο να αποδείξουν ότι η αναβάθμιση θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια δεδομένων και βλάβη υλικού, και ότι η Microsoft γνώριζε για τα πιθανά ζητήματα ασυμβατότητας λογισμικού. Επίσης, θέλουν να αποδείξουν ότι η αναβάθμιση χωρίς προειδοποίηση, όπως ισχυρίζονται είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση των όρων χρήσης.

courthousenews.com

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news