Microsoft τελικά απέκτησε μια θέση στο ΔΣ της OpenAI

Ο Sam Altman είναι και επίσημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI μετά από τέσσερις ημέρες εξορίας. Εν τω μεταξύ, η Microsoft αποκτά θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ελέγχει την OpenAI.

microsoft openai

Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft θα έχει καλύτερη “ορατότητα” στις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας, αλλά δεν θα έχει επίσημη ψήφο σε μεγάλες αποφάσεις.

Ο Altman ανέφερε σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας:

“Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένος για το μέλλον. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για τη σκληρή δουλειά όλων σε μια ασαφή και άνευ προηγουμένου κατάσταση, και πιστεύω ότι η ανθεκτικότητα και το πνεύμα μας ξεχωρίζουν στον κλάδο. Αισθάνομαι τόσο καλά για την πιθανότητα επιτυχίας στην επίτευξη της αποστολής μας”.

Τα τρία από τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αποφάσισαν να απολύσουν τον Altman, έχουν απομακρυνθεί. Έτσι το νέο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI αποτελείται από τον πρόεδρο Bret Taylor, τον Larry Summers και τον Adam D’Angelo, τον μόνο που έμεινε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.

Στο σημείωμά του προς τους υπαλλήλους, ο Altman δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Ilya Sutskever, συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα της OpenAI που αρχικά συμμετείχε στο πραξικόπημα του διοικητικού συμβουλίου, αλλά άλλαξε γνώμη όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας απείλησαν να παραιτηθούν εάν δεν γυρίσει ο Altman.

“Ενώ ο Ilya δεν θα υπηρετεί πλέον στο διοικητικό συμβούλιο, ελπίζουμε να συνεχίσουμε την εργασιακή μας σχέση και συζητάμε πώς μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του στην OpenAI”, ανέφερε ο Altman.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).