Η Microsoft τελικά εξαγοράζει την Activision

Μια δικαστής στην Καλιφόρνια επέτρεψε στη Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard μετά από πέντε ημέρες εξαντλητικής δικαστικής διαδικασίας.

Η Microsoft αντιμετώπιζε μια συνεχιζόμενη αντιμονοπωλιακή διαμάχη από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, αλλά η δικαστής Jacqueline Scott Corley άκουσε τα επιχειρήματα τόσο από την FTC όσο και από τη Microsoft και αποφάσισε να αρνηθεί το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής για απαγόρευση της εξαγοράς.activision blizzard share

Σε μια απόφαση που κατατέθηκε σήμερα, η δικαστής Corley ανέφερε:

Η εξαγορά της Activision από τη Microsoft έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη στην ιστορία της τεχνολογίας. Άξιζε τον έλεγχο και αυτός ο έλεγχος απέδωσε καρπούς:

Η Microsoft έχει δεσμευτεί εγγράφως, δημόσια και δικαστικά να συνεχίσει να κυκλοφορεί το Call of Duty για το PlayStation για 10 χρόνια όπως και με το Xbox. Έκανε συμφωνία με τη Nintendo να φέρει το Call of Duty στο Switch και συνήψε αρκετές συμφωνίες για να μεταφέρει για πρώτη φορά το περιεχόμενο της Activision σε πολλές gaming υπηρεσίες στο cloud. Η ευθύνη του Δικαστηρίου σε αυτή την υπόθεση είναι περιορισμένη.

Για τους λόγους που εξηγήθηκαν, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η FTC δεν κατάφερε να αποδείξει ότι αυτή η συγκεκριμένη εξαγορά στον συγκεκριμένο κλάδο ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό. Αντίθετα, τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision.

Η αίτηση για την έκδοση προδικαστικής διαταγής που απαγορεύει την εξαγορά επομένως ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΤΑΙ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).