Η Microsoft ετοιμάζει το Universal Store για εφαρμογές που τρέχουν σε Windows Phone αλλά και σε Windows

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ότι τα σχέδια της Microsoft είναι μειώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του λειτουργικού των smartphones και του λειτουργικού των υπολογιστών της (σ.σ.: εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Apple). Ο στόχος ένα κοινό λειτουργικό σύστημα για το Windows Phone και το Windows RT, ούτως ώστε να μπορεί να τρέχει κοινές εφαρμογές στο εγγύς μέλλον.

Σήμερα ο γνωστός leaker WZR έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες στο Twitter, παρουσιάζοντας παραπάνω ενδείξεις για το όραμα της Microsoft.

Η παρακάτω φωτογραφία αναφέρεται σαφώς σε ένα “Οικουμενικό κατάστημα εφαρμογών” (Universal Store), σηματοδοτώντας την δυνατότητα στους προγραμματιστές να “δημιουργήσουν μία και μόνο εφαρμογή που θα τρέχει στα Windows Phone αλλά και τα Windows.” Περιγράφει, επίσης, ορισμένα στοιχεία της διαδικασίας ανάπτυξη, και αναφέρεται σε δύο διαφορετικά projects του Visual Studio UI – ένα για κάθε μια από τις διακριτικά διαφορετικές διεπαφές χρήστη που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και μεγαλύτερες οθόνες – μαζί με μια ενιαία “κοινή λύση”.

universal-store-leak

Η δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζει τα κοινά στοιχεία του UI τόσο σε συστήματα Windows όσο και στο Windows Phone και δείχνει ότι το 80% των XAML μπορεί να μοιραστεί, χωρίς αλλαγές σε όλα, σε εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για τις δύο πλατφόρμες.

Η φωτογραφία σημειώνει επίσης ότι, όταν η ανάπτυξη μιας εφαρμογής είναι πλήρης, το Visual Studio θα παράγει δύο πακέτα Appx – ένα για το Windows Store, και ένα για το Windows Phone Store.

universal-store-leak 1

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).