Η Microsoft ενημερώνει ξανά τα Windows XP για exploits της NSA

Ναι, νέες ενημερώσεις για τα Windows XP και Windows 2003: Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος γύρος των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας διορθώνει τρία εναπομείναντα σημεία που έχουν δημιουργηθεί από την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ), τα οποία η είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιδιορθώσει.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την κυκλοφορία patches για τα exploits, τα οποία επηρέαζαν μόνο τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003.windows xp

Η κυκλοφορία έρχεται καθώς η εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποίησε τον “αυξημένο κίνδυνο από καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις” μετά από το cyberattack με ransomware του περασμένου μήνα.

Η Microsoft ενημέρωσε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows με τις ενημερώσεις του Απριλίου, εκτός από τρεις που επηρέασαν μόνο τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows και που οι χρήστες έπρεπε να αναβαθμίσουν.

Μετά όμως από την εξάπλωση του WannaCry του περασμένου μήνα που κλείδωσε χιλιάδες υπολογιστές η Microsoft αποφάσισε να διορθώσει και τα υπόλοιπα κενά στην για να αποφύγει κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα τρία Windows exploits – με την ονομασία ENGLISHMANDENTIST, ESTEEMAUDIT και EXPLODINGCAN έχουν διορθωθεί στις ενημερώσεις ασφαλείας του Ιουνίου.

“Αυτά τα τρωτά σημεία είναι αρκετά σοβαρά και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ακόμη και αν τα επηρεαζόμενα συστήματα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό ”, δήλωσε ο Sean Dillon, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας της εταιρείας RiskSense, σε ένα email προς το ZDNet.

“Η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι αναγκαστικά κάποιο ransomware. Η εγκατάσταση κρυφών κακόβουλων προγραμμάτων, όπως κάποιο κλοπής τραπεζικών λογαριασμών, spyware και key-loggers, καθώς και λογισμικό που επιτρέπει τη διαβαθμισμένων πληροφοριών, αποτελούν τεράστιο κίνδυνο εάν ένας εισβολέας είναι σε θέση να παραβιάσει κάποιο εσωτερικό δίκτυο και εγκαταστήσει backdoors”, πρόσθεσε.

Η Microsoft από την άλλη δήλωσε στο ZDNet ότι η απόφαση να διορθωθούν αυτά τα ελαττώματα ήταν μια “σπάνια κίνηση”, προσθέτοντας ότι “δεν πρέπει να θεωρείται σαν απόκλιση από τις τυπικές πολιτικές εξυπηρέτησης” της εταιρείας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).