Η Microsoft μπορεί να κλείσει τον λογαριασμό σας μετά από δύο χρόνια αδράνειας, εκτός αν ..

Η Microsoft άρχισε να στέλνει emails σε όλους τους χρήστες που κατέχουν ένα λογαριασμό της, στα οποία ενημερώνει τους πελάτες της σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών.

Οι αλλαγές παρατίθενται σε μια ειδική σελίδα στον ιστότοπο της Microsoft, δίνοντας σας την δυνατότητα να διαβάσετε ολόκληρη την επερχόμενη συμφωνία παροχής υπηρεσιών. Η αλλαγή αρχίζει να ισχύει στις 30 Αυγούστου 2019.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που επηρεάζει τους λογαριασμούς της Microsoft είναι ότι η αλλαγή στην περίοδο αδράνειας, που μετά το πέρας αυτής μπορεί να οδηγήσει στο αυτόματο κλείσιμο του λογαριασμού. Η Microsoft διασαφήνισε την πολιτική δραστηριότητας λογαριασμού στο KB4511051.

Σε γενικές γραμμές, οι πελάτες της Microsoft πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια για να παραμείνει ο λογαριασμός τους ενεργός. Η προηγούμενη περίοδος αδράνειας ήταν πέντε έτη που πλέον γίνονται δύο έτη.

Δηλαδή η Microsoft στη νέα συμφωνία παροχής υπηρεσιών μείωσε την περίοδο αδράνειας από πέντε χρόνια σε δύο χρόνια. Σημειώστε ότι ορισμένες υπηρεσίες, το OneDrive και το Outlook.com, απαιτούν σύνδεση μία φορά το χρόνο για να αποφευχθεί η σημαία αδράνειας και ο πιθανός τερματισμός του λογαριασμού.

  Έρχονται τα Facebook Chatbots για ομαδικές συνομιλίες του Messenger

Ορισμένες δραστηριότητες ενδέχεται να υπερισχύουν του διετούς ορίου και να εμποδίσουν το κλείσιμο του λογαριασμού:

  • Εάν έχει πραγματοποιηθεί αγορά που συνδέεται με το λογαριασμό. Αυτό δεν ισχύει για κάρτες δώρων, πιστοποιήσεις ή αγορές ή υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές.
  • Οι λογαριασμοί με ενεργές συνδρομές (subscriptions).
  • Οι προγραμματιστές που δημοσίευσαν στο Microsoft Store δεν θα χάσουν τους λογαριασμούς τους. Το ίδιο ισχύει και για τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή σε λογαριασμό Microsoft Partner Center.
  • Οι πελάτες που κέρδισαν μία πιστοποίηση που συνδέεται με τον Λογαριασμό της Microsoft.
  • Εάν το υπόλοιπο του λογαριασμού δεν είναι μηδέν, ο λογαριασμός θα παραμείνει ενεργός.
  • Εάν η Microsoft χρωστάει χρήματα σε έναν λογαριασμό, ο λογαριασμός παραμένει ενεργός.
  • Εάν ο λογαριασμός της Microsoft “έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για ενεργό λογαριασμό που ανήκει σε ανηλίκους”, η Microsoft δεν θα κλείσει το λογαριασμό λόγω αδράνειας.

Η Microsoft επισημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν πάντα να ελέγχουν την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού στον ιστότοπο διαχείρισης λογαριασμών της Microsoft. Δεν θα βρείτε κάποια επιλογή εκεί και δεδομένου ότι πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να αναζητήσετε τις πληροφορίες, εξασφαλίζετε με την σύνδεσή σας διάρκειας ζωής 2 ετών.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  30  =  37