Η Microsoft ανακοίνωσε 7.800 νέες απολύσεις

Η ανακοίνωσε ένα νέο γύρο απολύσεων. Γύρω στους 7.800 εργαζόμενοι θα εγκαταλείψουν την εταιρεία, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέρος του τμήματος ανάπτυξης τηλεφώνων.

Το αναφέρει ότι οι απολύσεις “είναι μέρος του σχεδίου για την «αναδιάρθρωση της εταιρείας.” Στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, η εταιρεία περικόπτει 7.600.000.000 δολάρια που διέθετε για δραστηριότητες ανάπτυξης στο πλαίσιο της εξαγοράς της φιλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων .satya nadella ceo microsoft

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft έχει ήδη προειδοποιήσει ότι “έρχονται δύσκολες επιλογές,” και η σημερινή ανακοίνωση είναι σίγουρα μία από αυτές τις αποφάσεις, ιδίως επειδή η εταιρεία απολύει χιλιάδες από το τμήμα ανάπτυξης τηλεφωνικών συσκευών.

Η σημερινή ανακοίνωση περικοπής θέσεων εργασίας έρχεται λίγους μήνες μετά την απόλυση 18.000 ατόμων (μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Nokia).

Η Microsoft αναφέρει ότι οι απολύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον οι εργαζόμενοι θα φύγουν κατά κύματα ή όχι.

  Windows 8.1 τελευταία ενημέρωση την επερχόμενη Τρίτη

Το τμήμα τηλεφωνικών συσκευών της εταιρείας θα πληγεί σοβαρά από τη νέα περικοπή θέσεων εργασίας, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι σκέφτεται ο Satya Nadella για την ανάπτυξη του 10 , και αν θα επηρεαστεί το μέλλον των τηλεφωνικών συσκευών της Microsοft.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Stephen Elop, το πρώην αφεντικό της Nokia που εργαζόταν για τη Microsoft μετά την εξαγορά της Φιλανδικής εταιρείας, έχει ήδη απολυθεί, μαζί με άλλα στελέχη υψηλού προφίλ.

Το μέλλον της εταιρείας δεν μπορεί να κανείς να το φανταστεί, εκτός ίσως από αυτόν που το οραματίστηκε, αλλά όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, το Redmond φαίνεται να επενδύει περισσότερο στο λειτουργικό της σύστημα που την έκανε γνωστή.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).