Όχι η Microsoft δεν αγοράζει την Yahoo


Στις 21/02/2016 είχαμε αναφέρει για πρώτη φόρα ότι η Yahoo εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας. Μια δημοσίευση του re/code αποκαλύπτει ότι η Microsoft θα μπορούσε να είναι μια από τις εταιρείες που σχεδιάζουν να βοηθήσουν με κεφάλαια τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της Yahoο να βρουν ένα αξιοσέβαστο ποσό. Αναφέρουμε μία από τις εταιρείες γιατί έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μια ομάδα εταιρειών.microsoft yahoo

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί, είναι ότι η Microsoft δεν ψάχνει να αγοράσει τη Yahoο, αλλά επιθυμεί περισσότερο να διασφαλίσει άσχετα με το ποιος θα το κάνει, ότι θα συνεχίσει την εταιρική σχέση με τις υπηρεσίες αναζήτησης του Redmond.

Η συμφωνία της Microsoft και της Yahoo ήταν ένας από τους καταλύτες στην ανάπτυξη του Bing, τη μηχανή αναζήτησης του Redmond που έχει βελτιώσει σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Δεδομένων τρίτων τοποθετούν το Bing στο 20%, ενώ η Google εξακολουθεί να οδηγεί τα διαγράμματα με σχεδόν ένα 65%.

Παρά το γεγονός ότι το Redmond δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αγοράσει τη Yahoο, εξέταζε το θέμα κατά το παρελθόν όταν ο πρώην CEO Steve Ballmer, προσπάθησε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία το 2008.

Αντί για την εξαγορά της εταιρείας όμως η Microsoft και η Yahoο υπέγραψαν ένα συμβόλαιο χρήσης της μηχανής αναζήτησης Bing για 10 χρόνια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το ποσό που είναι έτοιμη να πληρώσει η ενδιαφερόμενη ομάδα εταιρειών για την εξαγορά της Yahoο, αλλά φήμες λένε ότι η επιχείρηση αποτιμάται περίπου στα $10 δις, χωρίς όλες τις παρακείμενες υπηρεσίες και τις θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που θα συμπεριλαμβάνονται στην εξαγορά, η τιμή θα μπορούσε να φτάσει τα $32 δισεκατομμύρια, όπως αναφέρει η δημοσίευση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news