Στρατιωτικά δορυφορικά συστήματα ευάλωτα σε hacker

Μία σειρά σημαντικών δορυφορικών συστημάτων τα οποία κατασκευάζονται για χρήση από κυβερνήσεις περιέχουν σημαντικά τρωτά σημεία, τα οποία hacker θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να παρέμβουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και τηλεπικοινωνίες πτήσεων, σύμφωνα με έρευνα.

sat hacker

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία ερευνών ασφαλείας IOActive αναφέρει ότι εντόπισε σημαντικά τρωτά σημεία σε λογισμικό και δορυφορικές εγκαταστάσεις των βρετανικών εταιρειών Cobham και Inmarsat. Επίσης, φέρεται να βρέθηκε ευάλωτος εξοπλισμός και των εταιρειών Harris Corporation, , Iridium, Thuraya και Japan Radio Company.

Σύμφωνα με την αναφορά της IOActive, υπάρχουν κάποια συστήματα τα οποία είναι εξαιρετικά εύκολο να “χακαριστούν” – τα οποία χρησιμοποιούνται για να κρατούν αεροσκάφη, πλοία και στρατιωτικό προσωπικό.

Κακόβουλοι hacker θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν λογισμικό για τον εντοπισμό στρατιωτικών δυνάμεων ή να αχρηστεύσουν πλήρως τα συστήματα. Επίσης, θα μπορούσε να εμποδιστεί ο εντοπισμός σημάτων κινδύνου και οι δορυφορικές επικοινωνίες που χρησιμοποιούνται από πλοία και αεροσκάφη.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η μόνη εταιρεία η οποία επιβεβαίωσε ότι δουλεύει πάνω στην επιδιόρθωση των προβλημάτων/ τρωτών σημείων ήταν η Iridium.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).